Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 22:15
ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Goldman Sachs: Ενδίδει στις πιέσεις για μισθολογικές αυξήσεις στους νέους αναλυτές της

Goldman Sachs: Ενδίδει στις πιέσεις για μισθολογικές αυξήσεις στους νέους αναλυτές της

Στην αύξηση των μισθών στους νέο-προσληφθέντες αναλυτές προχωρά η Goldman Sachs, υποκύπτοντας τόσο στην πίεση του ανταγωνισμού όσο και στον φόβο ότι μπορεί να χάσει τα νέα ταλέντα της. Η αμερικανική τράπεζα αυξάνει τον μισθό των πρωτοετών αναλυτών στα 110.000 δολάρια ετησίως, ποσό που θα ανέβει στα 125.000 δολάρια το δεύτερο έτος, ενώ όσοι βρίσκονται σε ψηλότερη βαθμίδα θα δουν τις απολαβές τους να φτάνουν τα 150.000 δολάρια ετησίως. Οι αυξήσεις αυτές σημαίνουν ότι η Goldman θα προσφέρει ένα από τα καλύτερα πακέτα αρχικών μισθών στην αγορά, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ετήσια μπόνους.

Η Goldman Sachs αποτελεί την τελευταία από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες που αυξάνουν τους μισθούς στο χαμηλόβαθμο προσωπικό, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις διαμαρτυρίες σχετικά με την εξάντληση που νιώθουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι.

Αντίστοιχα, η Morgan Stanley ενημέρωσε τους νέους αναλυτές της την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα παίρνουν 100.000 δολάρια ετησίως, 105.000 τη δεύτερη χρονιά από 85.000 και 90.000 δολάρια αντίστοιχα σήμερα. Την ίδια στιγμή, οι JPMorgan Chase, Barclays, Citigroup και Bank of America ανακοίνωσαν και αυτές αυξήσεις της τάξης των 15.000-25.000 δολαρίων ετησίως επό του σημερινού μισθού των 100.000 δολαρίων στους νεοπροσληφθέντες. Η Credit Suisse και η Jefferies προσέφεραν στα νεότερα στελέχη τους εφάπαξ μπόνουςκαι δωρεάν ποδήλατα.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας ανάμεσα στους νεότερους εργαζόμενους έχει αναχθεί σε ιδιαίτερα «ευαίσθητο θέμα» στη Goldman Sachs έπειτα από την καταγγελία ομάδας πρωτοετών σχετικά τον αντίκτυπο που έχουν στην πνευματική υγεία τους οι υπερβολικές ώρες εργασίας που άγγιξαν τις 95 ώρες την εβδομάδα. Η τράπεζα απάντησε ότι θα προσλάβει περισσότερο προσωπικό για να μοιραστεί το φορτίο και ότι θα διασφάλιζε κάποια ελεύθερα Σαββατοκύριακα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News