BUSINESS & FINANCE

Οικονομικό κίνητρο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για αύξηση των εμβολιασμών

Για κάθε ραντεβού που κλείνεται ή για έναν αριθμό ραντεβού θα υπάρχει χρηματικό αντίτιμο

Οικονομικό κίνητρο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για αύξηση των εμβολιασμών

Οι χθεσινές ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκης από την Χαλκίδα είχαν είδηση. Όπως είπε ο πρωθυπουργός η πορεία του εμβολιασμού μέσω των κινητών μονάδων πηγαίνει εξαιρετικά, αλλά έχει κριθεί απαραίτητο να υπάρξει έξτρα κίνητρο σε γιατρούς και φαρμακοποιούς που θα κλείνουν ραντεβού, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται ακόμα και σήμερα.

«Είναι μία δραστηριότητα την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, αλλά θέλουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πειθούς των συμπολιτών μας που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς μας και τους φαρμακοποιούς μας, και σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα  θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς, έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού», είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «MR» το κίνητρο θα είναι οικονομικό. Δηλαδή για κάθε ραντεβού που κλείνεται ή για έναν αριθμό ραντεβού θα υπάρχει χρηματικό αντίτιμο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Υπ. Υγείας και του ΠΟΥ για την ψυχική υγεία, είχε κάνει έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση, εάν νοσήσουν, η αναπλήρωση τους θα είναι πολύ δύσκολη και είναι πιθανό να κλείσουν τμήματα ή ακόμα και όλο το σχολείο για μία ή δύο εβδομάδες. «Για το λόγο αυτό, από αυτό το βήμα, καλώ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, δασκάλους και καθηγητές. Σας παρακαλώ: Εμβολιαστείτε! Για να είμαστε και εμείς σε θέση να ξανανοίξουμε τα σχολεία μας με ασφάλεια και με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα τον Σεπτέμβριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Η αναφορά του πρωθυπουργού αποκαλύπτει και τους λόγους για τους οποίους δεν εντάχθηκαν τελικά οι εκπαιδευτικοί στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα, καθώς πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο και ευαίσθητο τομέα αφού έχει να κάνει με παιδιά και τα όποια βήματα να πρέπει να γίνουν με πολύ μεγάλη προσοχή.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News