Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 13:39
BUSINESS & FINANCE

Έρχεται ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας με περισσότερες δόσεις

Αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών

Έρχεται ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας με περισσότερες δόσεις

Προ των πυλών βρίσκεται η ρύθμιση για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, η οποία θα προβλέπει περισσότερες από τις 48 δόσεις που ισχύουν σήμερα. Αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της 11η αξιολόγησης. 

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά με τους θεσμούς. «Ουσιαστικά έχουμε καταλήξει στη βέλτιστη λύση», είπε.

Η νέα ρύθμιση θα αφορά στις πληττόμενες κατηγορίες, δηλαδή όσους περιλαμβάνονται στη διευρυμένη λίστα των ΚΑΔ του Απριλίου, όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», τους ιδιοκτήτες ακινήτων με «Δήλωση Covid» και τους εγγεγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Σταϊκούρας αρκέστηκε να πει ότι ο αριθμός των δόσεων θα είναι μεγαλύτερος από τις 24-48 που ισχύουν στη σημερινή ρύθμιση, ενώ οι αποπληρωμές θα γίνουν σε μεγαλύτερη χρονική περίοδο και για περισσότερο κόσμο.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός ανέφερε ότι το μέτρο της απαλλαγής από τα ενοίκια δεν θα συνεχίσει να ισχύει για την εστίαση,  καθώς για τον Ιούλιο θα εφαρμοστεί μόνο σε λίγους κλάδους που μένουν κλειστοί με κυβερνητική εντολή. 

moneyreview.gr Ακολουθήστε το Money Review στο Google News