Business & Finance Παρασκευή 9/07/2021, 19:18
BUSINESS & FINANCE

Philip Morris International: Πρόταση εξαγοράς 1,2 δισ. δολ. για διαφοροποίηση από τα προϊόντα καπνού

Philip Morris International: Πρόταση εξαγοράς 1,2 δισ. δολ. για διαφοροποίηση από τα προϊόντα καπνού

Το πρώτο βήμα προς το στόχο της να μετατραπεί σε «εταιρεία υγείας και ευεξίας» πραγματοποίησε η Philip Morris International, υποβάλλοντας πρόταση εξαγοράς της βρετανικής εταιρείςα κατασκευής εισπνευστήρων Vectura, έναντι 1,2 δισ. δολαρίων. Η Philip Morris International, όπως και πολλές ακόμη εταιρείες καπνικών, ψάχνει τρόπους να διαφοροποιήσει τα προϊόντα της, καθώς οι πωλήσεις προϊόντων καπνού μειώνονται σταθερά στις χώρες της Δύσης, μία πτώση η οποία προβλέπεται με μεγάλη βεβαιότητα πως θα συνεχιστεί.

Η Philip Morris International υπέβαλε προσφορά σε μετρητά για 150 λεπτά της λίρας ανά μετοχή της Vectura. Η τελευταία αναπτύσσει τεχνολογίες για την λήψη φαρμάκων διά εισπνοής. Μάλιστα, η συμβολή της είναι σημαντική για την ενίσχυση των θεραπειών κατά της Covid-19. «Ο κλάδος των εισπνεόμενων φαρμάκων είναι τεράστιος και αναπτύσσεται ταχέως, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για την εξυπηρέτηση αναγκών, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί», δήλωσε ο Jacek Olczak, διευθύνων σύμβουλος της Philip Morris International. «Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και επενδύοντας στην αυξανόμενη επιστημονική αριστεία των εταιρειών μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε θεμελειώδεις δυνατότητες, ώστε να επιταχύνουμε τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας σε προϊόντα πέραν της νικοτίνης, που αποτελούν το επίκεντρο της στρατηγικής για την Philip Morris International», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Philip Morris International, η επένδυση σε τέτοιου είδους τεχνολογίες ήταν μέρος του σχεδίου της, καθώς προσβλέπει στη συγκέντρωση τουλάχστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως μέχρι το 2025 από προϊόντα που δεν έχουν νικοτίνη. Παρόλα αυτά σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν οι συσκευές IQOS, οι οποίες περιέχουν νικοτίνη. Αντιπροσωπεύουν, όμως, τη διάθεση της Philip Morris να απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως μόλις πριν μία εβδομάδα, η Philip Morris εξαγόρασε μία εταιρεία ανάπτυξης τσιχλών για ιατρικές χρήσεις, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατηγικής της για την διαφοροποίηση από τα καπνικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times και The Guardian

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News