Business & Finance Παρασκευή 2/07/2021, 22:30
ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Πάουελ: Τι συζήτησε στη μυστική συνάντηση με τον διευθ. σύμβουλο της Coinbase

Πάουελ: Τι συζήτησε στη μυστική συνάντηση με τον διευθ. σύμβουλο της Coinbase

Μυστική συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Coinbase είχε ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ Τζερόμ Πάουελ στις 11 Μαίου, λίγες μόλις ημέρες προτού ο κορυφαίος Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης ανακοινώσει τα σχέδια για μία λευκή βίβλο που θα εξετάσει εάν η Fed θα πρέπει να δημιουργήσει δικό της ψηφιακό νόμισμα. 

Η συνάντηση αυτή δημοσιοποιήθηκε σήμερα αφού είδε τα φώτα της δημοσιότητας όλη η ατζέντα του Πάουελ με τα ραντεβού του μήνα. Τα πρακτικά έδειξαν ότι στη συνάντηση αυτή είχε πάρει μέρος και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν, που τώρα βρίσκεται στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Solamere Capital. 

Στις 20 Μαΐου, λίγες μέρες μετά τη συνάντηση, ο Πάουελ δήλωσε ότι η Fed θα κυκλοφορήσει ένα έγγραφο φέτος το καλοκαίρι «που θα παρουσιάζει τις σκέψεις για τις ψηφιακές πληρωμές, με ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη και τους κινδύνους που συνδέονται» με τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας.

Οι διαμορφωτές πολιτικής σπεύδουν να διερευνήσουν τις πιθανές επιλογές που έχουν για τη δημιουργία ψηφιακού δολαρίου. Η περιφερειακή κεντρική τράπεζα της Βοστόνης έχει εκπονήσει ένα ερευνητικό σχέδιο μαζί με το ΜΙΤ για την τεχνολογία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αναφορικά με την ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας. Η πρώτη φάση από τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής θα δημοσιοποιηθούν στο τέλος του τρίτου τριμήνου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News