Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 12:23
BUSINESS & FINANCE

ΧΑ: Μικρές κινήσεις γύρω από τη στήριξη των 910 μονάδων

ΧΑ: Μικρές κινήσεις γύρω από τη στήριξη των 910 μονάδων

Μικρές κινήσεις σε αρνητικό πρόσημο  και γύρω από τη στήριξη των 910 μονάδων σημειώνει ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ, με φόντο την υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έπειτα και από τη χθεσινή συνεδρίαση της Federal Reserve, κατόπιν της οποίας οι αγορές περιμένουν πλέον δύο αυξήσεις στα επιτόκια του δολαρίου το 2013. Στην Ελλάδα, η επικαιρότητα είναι σήμερα κυρίως «ευρωπαϊκή», με το σημερινό Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης της 10ης αξιολόγησης, την Κομισιόν να δίνει το πράσινο φως στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να βρίσκεται στην Αθήνα. 

Την ίδια στιγμή, παγιώνεται η αντίληψη ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από την πανδημία κινείται σε υψηλότερη τροχιά, από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να ανακοινώνει χθες ότι η οικονομία κινείται πλέον προς το θετικό σενάριο, το ποίο προβλέπει ανάπτυξη  3,6% έως 4,8% για το 2021.  

Λίγο μετά τις 12:10, ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,13% στις 910 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 16,4 εκατ. ευρώ. 

Απώλειες 0,71% σημειώνει ο Τραπεζικός Δείκτης, καθώς η Alpha Bank παραμένει σε κλοιό πιέσεων και χάνει 2,4%. Πτώση 0,12% για την Εθνική, 0,20% για την Πειραιώς και μηδενική μεταβολή για τη Eurobank. Κατά 0,53% ενισχύεται ο ΟΤΕ και 1,09% η Mytilineos. Απώλειες 0,27% για τη  Jumbo. 

Άνοδος 2,14% για τη Lamda Development, αφότου ανακοίνωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε επιστολή στην εταιρεία και στη θυγατρική της HELLINIKON GLOBAL, να προσέλθει την 25.06.2021 για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταβίβασης μετοχών.  

Σε επίπεδο κλάδων τις μεγαλύτερες απώλειες (περίπου 0,9%) παρουσιάζουν οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πρώτων υλών και υγείας. Στον αντίποδα κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται ο κλάδος ακίνητης περιουσίας με κέρδη που υπερβαίνουν το 1%. 

Σήμερα, μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου αναμένονται τα αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ, προκειμένου να εγκριθεί, μεταξύ άλλων, η διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 4,2%). Η μετοχή του ΟΠΑΠ εμφανίζεται στάσιμη. 

Την ίδια ώρα πτώση 0,4% στις 458,13 μονάδες παρουσιάζει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Το κλίμα είναι ανάλογο ανά την ήπειρο. Οριακές είναι οι απώλεις για τον DAX στη Φραγκφούρτη, ενώ πτώση περίπου 0,4% καταγράφουν τόσο ο CAC 40 στο Παρίσι όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο. Στο -0,51% είναι ο FTSE 100 στο Λονδίνο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News