Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 16:25
BUSINESS & FINANCE

Ο πιο επιτυχημένος επενδυτής ακινήτων απαντά: Πού να βάλετε τα χρήματά σας τώρα

Οι συμβουλές του πρόεδρου της Blackstone Group, Τζον Γκρέι

Ο πιο επιτυχημένος επενδυτής ακινήτων απαντά: Πού να βάλετε τα χρήματά σας τώρα

Όποιος έχει 100.000 δολάρια αυτή τη στιγμή θα πρέπει να τα τοποθετήσει στα ακίνητα, απαντά ο πρόεδρος της Blackstone Group, Τζον Γκρέι, κόντρα στις υποψίες ότι η αμερικανική αγορά ακινήτων αρχίζει να δείχνει και πάλι σημάδια φούσκας.

Η αγορά των ακινήτων δεν δείχνει τα τυπικά προειδοποιητικά σημάδια, δηλαδή υπερβολικό δανεισμό, υπερπληθώρα κεφαλαίων και εξωφρενική οικοδομική δραστηριότητα, εξήγησε ο Γκρέι, μιλώντας στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Bloomberg, «Bloomberg Wealth with David Rubenstein».

«Εάν έχω 100.000 δολάρια, πού πρέπει να τα τοποθετήσω σήμερα;», ρωτά τον Γκρέι ο Ρουμπινστάιν, που είναι ο συνιδρυτής του γίγαντα του private equity, Carlyle Group.

Η πρώτη επιλογή του Γκρέι είναι τα ακίνητα. Άλλωστε, το Bloomberg τον περιγράφει σαν τον πιο επιτυχημένο επενδυτή ακινήτων του κόσμου. «Στο real estate, εάν είχα μία συμβουλή να δώσω, είναι να πάτε εκεί όπου βρίσκονται οι δημιουργικοί τύποι και εκείνοι της τεχνολογίας, γιατί αυτές είναι οι αγορές όπου υπάρχει η περισσότερη οικονομική δραστηριότητα», λέει. Και ξεχωρίζει τη Δυτική Ακτή, το Ώστιν του Τέξας, το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης αλλά και το Σεντσέν της Κίνας, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Τελ Αβίβ και την Μπανγκαλόρ της Ινδίας. «Η τεχνολογία κινεί τόσο μεγάλο μέρος της ανάπτυξης σε αυτή την παγκόσμια οικονομία», σημειώνει ο πρόεδρος της Blackstone.  

Ο Γκρέι συστήνει, επίσης, επενδύσεις στον S&P 500. «Θα τα πάτε μια χαρά μακροπρόθεσμα. Ο δείκτης προσφέρει αρκετή έκθεση σε τεχνολογικές εταιρείες υψηλής ανάπτυξης», σημειώνει.

Από την άλλη, συστήνει να αποφεύγονται οι επενδύσεις σε εταιρείες με παρωχημένες δραστηριότητες. «Πρέπει να μείνετε μακριά από εταιρείες σταθερής τηλεφωνίας και κάποια παραδοσιακά ονόματα του λιανεμπορίου και των media. Πρέπει να εστιάσετε στο μέλλον», εξηγεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News