Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 05:37
BUSINESS & FINANCE

JBS: Πλήρωσε τους χάκερς ο γίγαντας του κρέατος

Ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι εγκληματική οργάνωση, πιθανότατα από τη Ρωσία, βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση

JBS: Πλήρωσε τους χάκερς ο γίγαντας του κρέατος

Λύτρα ύψους 11 εκατ. δολαρίων σε bitcoin πλήρωσε η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων του κόσμου στους χάκερς που επιτέθηκαν στα δίκτυά της. 

Η κυβερνοεπίθεση  στα συστήματα υπολογιστών της JBS ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, κλείνοντας προσωρινά κάποιες από τις δραστηριότητες της εταιρείας σε Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ. 

Η JBS δηλώνει ότι ήταν αναγκασμένη να πληρώσει τα λύτρα προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες της. 

«Αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για την εταιρεία μας και για εμένα προσωπικά», είπε ο CEO της εταιρείας, Άντρε Νογκέιρα. 

Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις σφαγές ζώων σε όλα της τα εργοστάσια στις ΗΠΑ για μία ημέρα. Η εξέλιξη αυτή απείλησε την αλυσίδα παραγωγής και προμήθειας τροφίμων και κινδύνευσε να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές βασικών ειδών για τους καταναλωτές. 

Ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι εγκληματική οργάνωση, πιθανότατα από τη Ρωσία, βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση. 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η προμήθεια καυσίμων στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ διαταράχθηκε για αρκετές ημέρες, έπειτα από επίθεση χάκερς στα συστήματα της Colonial Pipeline. Ερευνητές εκτίμησαν ότι πίσω από αυτή την κυβερνοεπίθεση βρισκόταν ομάδα που έχει σχέση με τη Ρωσία. 

Η Colonial Pipeline τελικά πλήρωσε 4,4 εκατ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα στους χάκερς, με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καταφέρνει στη συνέχεια να ανακτήσει 2,3 εκατ. δολάρια από τα χρήματα αυτά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News