Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 22:30
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Ελ Σαλβαδόρ: Βitcoin «mining» με ανανεώσιμες από ηφαίστεια

Ελ Σαλβαδόρ: Βitcoin «mining» με ανανεώσιμες από ηφαίστεια

Εναν πρωτότυπο τρόπο θα ακολουθήσει το Ελ Σαλβαδόρ για τη διαδικασία τoυ bitcoin «mining», από τη στιγμή που έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει το βασικό κρυπτονόμισμα ως νόμιμο νόμισμα. 

Ο πρόεδρος της χώρας Ναγίμπ Μπουκέλε έγραψε στο Twitter ότι ήδη έχει δώσει εντολή στην κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής με γεωθερμικό τρόπο LaGeo να προχωρήσει σε σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες «mining» σε bitcoin κάνοντας χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από τα ηφαίστεια της χώρας. 

«Το σχέδιο αυτό θα αναπτυχθεί γρήγορα!», έγραψε στο Twitter. 

Με βάση το νέο νόμο που ψήφισε νωρίτερα σήμερα το Ελ Σαλβαδόρ, το Bitcoin θα μπορεί να χρησιμοποιείται απεριόριστα σε όποιες συναλλαγές. Η ισοτιμία του έναντι του αμερικανικού δολαρίου (το οποίο είναι το επίσημο νόμισμα του Ελ Σαλβαδόρ) θα καθορίζεται ελεύθερα στις αγορές. 

Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες πανηγύρισαν στην είδηση αυτή, οι αναλυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί λόγω της αστάθειας του κρυπτονομίσματος και ορισμένοι μάλιστα δήλωσαν ότι θα μπορούσε ακόμη και να θέσει σε κίνδυνο το εκκρεμές δανειοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ προς την χώρα. 

«Θεωρώ ότι πρόκειται για κακή ιδέα. . . Στην πραγματικότητα, το Ελ Σαλβαδόρ θα έχει δύο νομισματικά καθεστώτα που θα λειτουργούν σε μία χώρα η οποία δε θα έχει τον έλεγχο κανενός», δήλωσε ο Μπίπαν Ράι, αναλυτής της CIBC στην αγορά ξένου συναλλάγματος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News