Business & Finance Δευτέρα 7/06/2021, 15:27
BUSINESS & FINANCE

Οι Anonymous απείλησαν τον Elon Musk (βίντεο)

«Νομίζεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος, αλλά τώρα θα πρέπει να μας αντιμετωπίσεις»

Οι Anonymous απείλησαν τον Elon Musk (βίντεο)

Απειλητικό βίντεο, το οποίο φέρεται να δημιουργήθηκε από τους Anonymous, έλαβε ο Elon Musk, ο οποίος περιγράφεται ως «νάρκισσος πλούσιος», «απελπισμένος για δημοσιότητα» και «καταστροφέας ζωών».

Το βίντεο, τετράλεπτης διάρκειας, αναρτήθηκε το Σάββατο και αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ προς τον επικεφαλής της Tesla. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχε περισσότερες από 1,7 εκατομμύριο θεάσεις.

«Εκατομμύρια μικρο-επενδυτές υπολογίζουν στα έσοδα από τα κρυπτονομίσματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Φυσικά, παίρνουν το ρίσκο όταν επενδύουν, αλλά τα tweets σου δείχνουν μια ξεκάθαρη ασέβεια προν τον μέσο εργαζόμενο» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω λόγια, όπως είναι εύλογο, αφορούν τον κατά καιρούς καταιγισμό tweets του Elon Musk σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, τα οποία επηρεάζουν άμεσα την τιμή του Bitcoins και του Dogecoin.

Την Πέμπτη, ενδεικτικά, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχους έγραψε ένα tweet, με το οποίο δήλωσε ότι «χώριζε με το Bitcoin», γεγονός το οποίο οδήγησε την τιμή του κρυπτονομίσματος σε πτώση της τάξης του 5%.

Τον προηγούμενο μήνα, παράλληλα, είχε συμβάλλει στην βίαιη καθίζηση της αξίας του, όταν και ανακοίνωσε ότι η Tesla σταματάει να δέχεται τα Bitcoins ως μέσο πληρωμής για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της εταιρείας. Είχε επικαλεστεί, μάλιστα, τα υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται, κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής «εξόρυξης».

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο Musk είχε στείλει το Bitcoin στα ιστορικό υψηλό των 60.000 δολαρίων (η σημερινή τιμή βρίσκεται στα 37.000 δολάρια), χάρη στην απόφαση να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια από τα αποθέματα της αυτοκινητοβιομηχανίας για την απόκτηση Bitcoins.

«Τα παιχνίδια που παίζεις με τα κρυπτονομίσματα καταστρέφουν ζωές. Νομίζεις ότι είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος, αλλά τώρα θα πρέπει να μας αντιμετωπίσεις» καταλήγει το βίντεο των Anonymous.

Πάντως, ακόμη και σήμερα δεν είναι βέβαιο ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από το βίντεο, καθώς οι Anonymous δεν έχουν μία ενιαία και κεντρική δομή, λειτουργώντας περισσότερο σε επιμέρους – αυτόνομες ομάδες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News