Business & Finance Κυριακή 6/06/2021, 17:23
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Πού «ποντάρει» η Ιταλία

Τουρισμός: Πού «ποντάρει» η Ιταλία

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο στις νότιες περιφέρειες επιδιώκει η Ιταλία σε μία προσπάθεια αναθέρμανσης του κλάδου.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle σε ανταπόκρισή της σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης φέτος οι απώλειες των μικρών και μεγάλων επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα θα περιοριστούν κατά τουλάχιστον 33% σε σχέση με το 2020 διότι αυξήθηκαν οι κρατήσεις των Ιταλών, οι ξένοι τουρίστες επιστρέφουν και υπάρχει ελπίδα σεβαστό μέρος των κερδών να προέλθει από επισκέπτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Οικονομίας της πόλης Τρέντο στην βορειοανατολική Ιταλία ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού Μάσιμο Γκαραβάλια αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της Ελλάδας. «Η Γαλλία από τις 9 του μηνός θα δέχεται όλους τους εμβολιασμένους πολίτες. Ζήτησα από τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα να κάνουμε και εμείς το ίδιο», δήλωσε και πρόσθεσε:  «Η Ελλάδα επίσης δέχεται όλους τους ξένους με αρνητικό μοριακό τεστ που πρέπει να έχει γίνει μέχρι και 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Εμείς θέτουμε ως όριο τις 48 ώρες και αυτό μας δυσκολεύει».

Παράλληλα η ιταλική κυβέρνηση μετά από πρόταση των περιφερειών συζητά και το ενδεχόμενο να χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στους τουρίστες σε αρκετά θέρετρα. «Αλλά πάντα με μέτρο και λογική», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού. Από την πλευρά ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ιταλικών Περιφερειών Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα – ο οποίος ανήκει στην Λέγκα- σημείωσε ότι «πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι Ιταλοί τουρίστες και στην συνέχεια, αν είναι εφικτό και οι ξένοι».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News