BUSINESS & FINANCE

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΣΔΙΤ €113 εκατ.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΣΔΙΤ €113 εκατ.

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή με Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του νέου κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προχώρησε το υπουργείο Υποδομών. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 112,5 εκατ. ευρώ, του οποίου ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την εκδήλωση ενδιαφέροντος, τη διενέργεια ανταγωνιστικού διαλόγου (οι υποψήφιοι προσδιορίζουν τις προδιαγραφές των ακινήτων) και την εκδήλωση δεσμευτικών προσφορών, που αποτελεί και το τρίτο στάδιο της διαδικασίας.Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΣΔΙΤ €113 εκατ.-1

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση (φύλαξη, ασφάλιση) των κτιριακών εγκαταστάσεων, κατά πάσα πιθανότητα, για διάστημα 25 ετών. Οι επιμέρους λεπτομέρειες του έργου θα προσδιοριστούν από το χρηματοοικονομικό σύμβουλο του οποίου η διαδικασία πρόσληψης βρίσκεται σε εξέλιξη. Το Ελληνικό Δημόσιο θα χρησιμοποιεί το κτιριακό συγκρότημα κατά τη λειτουργική περίοδο της σύμπραξης και θα καταβάλει στον ανάδοχο, περιοδικές πληρωμές διαθεσιμότητας, μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΣΔΙΤ €113 εκατ.-2

Για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτηρίου έχει πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, με το γραφείο ARSIS Architects να έχει αποσπάσει το πρώτο βραβείο ύψους 45.000 ευρώ.

Στο Μοσχάτο

Το  κτήριο θα αποτελείται από χώρους διοίκησης- γραφεία, αμφιθέατρο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακό κέντρο, αίθουσες συσκέψεων, βιβλιοθήκη, μουσείο τεχνολογίας, εστιατόριο, κυλικεία, παιδικό σταθμό, ιατρείο, χώρους αρχείων, αποθηκευτικούς χώρους, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και υπόγειους χώρους στάθμευσης. Θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο 8,7 στρεμμάτων, που ανήκει στο Δημόσιο και βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 166 στο Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου. Σήμερα στο χώρο στεγάζεται το Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Έργων, που αποτελεί υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, του οποίου οι δραστηριότητες έχουν επεκταθεί σε όλο το οικόπεδο.

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το νέο ΣΔΙΤ €113 εκατ.-3

Η ανωδομή θα αποτελείται από μεικτό εμβαδόν 19,8 χιλ. τ.μ., με την κτηριακή ανάπτυξη να διαθέτει υπόγειες χρήσεις- εκτός των χώρων στάθμευσης- επιφάνειας 6 χιλ. τ.μ. Το κτήριο θα πρέπει υπακούει στις «αρχές» του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ ο developer θα πρέπει να λάβει υπόψη την ύπαρξη  πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτήριο. Το αντικείμενο του αναδόχου περιλαμβάνει και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας του ΟΣΕ, που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος και του σταθμού «Ρουφ» του Προαστιακού σιδηροδρόμου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News