Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 18:24
BUSINESS & FINANCE

Ούζο και τσίπουρο: «Πράσινο φως» για τη Γεωγραφική Ένδειξη

Από τις Βρυξέλλες

Ούζο και τσίπουρο: «Πράσινο φως» για τη Γεωγραφική Ένδειξη

Το «πράσινο» φως για καταχύρωση του ούζου και του τσίπουρου – τσικουδιάς στο διεθνές μητρώο του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προωθώντας την επέκταση του καθεστώτος Γεωγραφικής Ένδειξης στις διμερείς συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτα κράτη.

«Τα προϊόντα μας “Ούζο” και “Τσίπουρο/Τσικουδιά” ισχυροποιούνται πλέον ακόμη περισσότερο στις διεθνείς αγορές κι αυτό διότι θα μπορούν να απολαμβάνουν προστασίας στα συμβαλλόμενα στην Διεθνή Συμφωνία της Λισαβόνας Κράτη ακριβώς, όπως ακριβώς προστατεύονται στην Ε.Ε.» τόνισε, με αφορμή την έγκριση, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΠΑΑΠ).

Πρόσθεσε δε, ότι «αποκτούν σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της Ε.Ε. με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων». «Πλέον δεν θα μπορεί εύκολα να εξαιρεθούν από συνομιλίες και συμφωνίες» έσπευσε να συμπληρώσει.

Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται άμεσο έννομο συμφέρον των εταιρειών του κλάδου στην προστασία του «Ούζου» και του «Τσίπουρου/Τσικουδιάς», διευκολύνοντας την παράσταση ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής για ζητήματα που άπτονται των ενδείξεων αυτών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News