Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 12:22
BUSINESS & FINANCE

Βιομηχανία: «Εκρηκτική» ανάκαμψη του τζίρου τον Μάρτιο

«Άλμα» 18,6% σε ετήσιο επίπεδο

Βιομηχανία: «Εκρηκτική» ανάκαμψη του τζίρου τον Μάρτιο

Με διψήφιους ρυθμούς συνέχισε να «τρέχει» ο τζίρος της ελληνικής βιομηχανίας τον Μάρτιο του 2021, δείγμα της σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών, σε ετήσιο επίπεδο, παρουσίασε αύξηση κατά 18,6% έναντι πτώσης 9% τον Μάρτιο του 2020.

Ταυτόχρονα, σε μηνιαίο επίπεδο, δηλαδή σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021, ο τζίρος της βιομηχανίας ενισχύθηκε κατά 19,5%

Βιομηχανία: «Εκρηκτική» ανάκαμψη του τζίρου τον Μάρτιο-1

Παρ’ όλα αυτά, η συνολική επίδοση του 12μηνου συνέχισε να είναι αρνητική (-11,4%), λόγω της δραματικής μείωσης του τζίρου κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, ως απόρροια της πανδημικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η ετήσια αύξηση 18,6% οφείλεται στις εξής μεταβολές:

  • Αύξηση κατά 18,6% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής βασικών μετάλλων, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων. 
  • Αύξηση κατά 16,2% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Βιομηχανία: «Εκρηκτική» ανάκαμψη του τζίρου τον Μάρτιο-2

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου εύρους άνοδο κατέγραψε ο βιομηχανικός τζίρος και τον Φεβρουάριο του 2021, όταν αυξήθηκε κατά 16,4% σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, είχε σημειώσει πτώση κατά 2,4% σε ετήσια βάση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News