Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 12:42
ΕΛΣΤΑΤ

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο

Ποιος κλάδος ξεχώρισε

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο

Θετικές αποδείχθηκαν οι επιδόσεις της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα, η οποία κινήθηκε σε θετικό έδαφος κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο ετήσιος γενικός δείκτης παρουσίασε άνοδο κατά 4,4% έναντι του Φεβρουαρίου του 2020, όταν είχε σημειωθεί κάμψη κατά 2,9%.

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο-1

Την ίδια ώρα, ο μέσος δείκτης του α’ διμήνου (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) του 2021 καθορίστηκε στο +4% έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2020.

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο-2

Σε μηνιαίο επίπεδο, πάντως, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παραγωγής υποχώρησε τον Φεβρουάριο κατά 2,3%.

Όσον αφορά την ανάκαμψη κατά 4,4% σε ετήσια βάση, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην παραγωγή προϊόντων καπνού, η οποία ξεπέρασε το +40%. Στον αντίποδα, κοντά στο -40% έφθασε η συρρίκνωση στην παραγωγή δερμάτων και δεσμάτινων ειδών.

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο-3

Σε μηνιαία βάση, παράλληλα, η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος σημειώθηκε στα φαρμακευτικά προϊόντα και σκευάσματα (σ.σ. λίγο άνω του +10%), ενώ η μεγαλύτερη πτώση παρουσιάστηκε στην παραγωγή ορυχείων και λατομείων.

Rebound της ελληνικής βιομηχανίας στο α’ δίμηνο-4

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πανδημικού 2020, ο μέσος δείκτης βιομηχανικής παραγωγής εμφάνισε κάμψη της τάξης του 2,1%, δείχνοντας αξιοσημείωτες «αντοχές» παρά τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News