Business & Finance Παρασκευή 14/05/2021, 16:19
BUSINESS & FINANCE

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα στήριξης – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Ποια προγράμματα στήριξης ακολουθούν

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα στήριξης – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Περίπου 2.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί μέσα στις πρώτες τρεις ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας ενίσχυσης των επιχειρήσεων εστίασης, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κλάδου.

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 10.00 το πρωί και έως τη 1.00 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί περίπου 2.000 αιτήσεις. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, πέραν της αίτησης, υποβάλλονται και τα απαιτούμενα έγγραφα.

Κατά τον ίδιο δε, ο ρυθμός κατάθεσης είναι «πολύ ικανοποιητικός», εκτιμώντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα πάει «πολύ καλά».

Το πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ και θα εκταμιευτεί με τη μορφή επιχορηγήσεων, οι οποίες θα αφορούν τα έξοδα κίνησης των πρώτων μηνών λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Η μέγιστη επιδότηση ανά επιχείρηση ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι, θα πρέπει να διατεθεί αποκλειστικά για την προμήθεια υλικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την λειτουργία της επιχείρησης (π.χ. τρόφιμα και ποτά).

Στις 28 – 30 Μαΐου θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη πλατφόρμα ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στο α’ 15ήμερο του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικηγόρους.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στο πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης, από το βήμα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, εξήγησε ότι «βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και αναμένουμε την έγκριση».

Υπενθυμίζεται ότι τα επιμέρους προγράμματα στήριξης χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ κι άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, γεγονός το οποίο προϋποθέτει την έγκριση των Βρυξελλών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News