Business & Finance Σάββατο 1/05/2021, 13:51
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Financial Times: Ελλάδα, από τις πιο «ανοιχτές» χώρες της Ευρώπης

«Το σχέδιο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών»

Financial Times: Ελλάδα, από τις πιο «ανοιχτές» χώρες της Ευρώπης

Ξεχωριστή μνεία στην Ελλάδα, η οποία έχει «δουλέψει σκληρά» για να εκκινήσει την τουριστική της βιομηχανία, κάνουν οι Financial Times, εξαίροντας τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, Χάρη Θεοχάρη.

Πιο συγκεκριμένα, εν όψει του πολυαναμενόμενου ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως «μία από τις πιο “ανοιχτές” χώρες της Ευρώπης».

Κι αυτό, διότι -όπως εξηγεί ο αρθρογράφος- εδώ και λίγες ημέρες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα κάτοικοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προϋπόθεση, βέβαια, αποτελεί η προσκόμιση αρνητικού τεστ κορωνοϊού ή ο πλήρης εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις. 

«Οι τουρίστες από τον υπόλοιπο κόσμο θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα από τις 15 Μαΐου» προσθέτει το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην απόφαση κατάργησης της υποχρεωτικής καραντίνας για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. 

Την ίδια ώρα, οι Financial Times κάνουν ειδική αναφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει άμεσα η εμβολιαστική προτεραιοποίηση όσων εργάζονται στον τουριστικό κλάδο.

Αναφέρονται δε, και στην εκστρατεία εμβολιασμού όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, τα οποία είναι υψηλά εξαρτώμενα από τον τουρισμό. «Οι εμβολιασμοί των νησιών έως 1.000 κατοίκων έχουν ολοκληρωθεί εντός Απριλίου, ενώ τώρα γίνεται προσπάθεια και για τα μεγαλύτερα νησιά» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι στην επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία» συμμετέχουν στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πλοία της ακτοφυλακής. 

«Το σχέδιο της Ελλάδας φαίνεται ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών» σπεύδει να συμπληρώσει η βρετανική εφημερίδα, η οποία παραπέμπει στις αποφάσεις των Ryanair – Delta να εκκινήσουν άμεσα τις πτήσεις προς την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της χώρας μας, οι Financial Times εξαίρουν και τις αντίστοιχες προσπάθειες των Ισραήλ, Μάλτα, Αλάσκα, Γιβραλτάρ, Μαδέιρα, Ισλανδία, Σεϋχέλλες και Μαλβίδες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News