Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 19:51
BUSINESS & FINANCE

S&P: Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της ΔΕΗ

Ποιες οι προϋποθέσεις για αξιολόγηση Β+

S&P: Αναβάθμισε σε θετικό το outlook της ΔΕΗ

Στην αναβάθμιση του outlook της ΔΕΗ από σταθερό σε θετικό προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε συνέχεια της πρόσφατης αναθεώρσης της πιστοληπτικής ικανότητας της Επιχείρησης από «B-» σε «Β», τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, μάλιστα, το θετικό outlook συνιστά ένδειξη για μελλοντική αναβάθμιση, με την αναβάθμιση να αποδίδεται στους παρακάτω παράγοντες:

  • Το χαμηλότερο κυβερνητικό ρίσκο (σ.σ. απόρροια της αναβάθμισης σε «ΒΒ» της ελληνικής αξιολόγησης) θα επιδράσει θετικά στις επιχειρηματικές επιδόσεις και στα χρηματοοικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ μεσοπρόθεσμα.
  • Η συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, θεωρείται ένας επιπλέον ενισχυτικός παράγοντας για τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και την εφαρμογή του νέου στρατηγικού σχεδίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον S&P, τα θετικά αποτελέσματα της ΔΕΗ για το οικονομικό έτος 2020 (σ.σ. κέρδη 35 εκατ. ευρώ) υπογραμμίζουν την στροφή της Επιχείρησης προς την πράσινη παραγωγή και την πελατο-κεντρική πολιτική, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα της Ελλάδας.

Ο διεθνής οίκος εστίασε, επίσης, στη βελτίωση της κεφαλαιακής δομής και της ρευστότητα, δύο παράμετροι που εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Εξάλλου, πρόσφατο είναι και το επιτυχημένο εγχείρημα της έκδοσης ομολόγου, με ρήτρα αειφορίας (σ.σ. άντλησε 775 εκατ. ευρώ).

Η S&P, τέλος, κατέστησε πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης της ΔΕΗ στην κατηγορία «Β+», εφόσον συνεχιστεί η σταθερή επίδοση σ’ όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ασκώντας θετικό αντίκτυπο στις ταμειακές ροές και την κερδοφορία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News