Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 15:15
BUSINESS & FINANCE

Νέα σύμβαση εργασίας για τους υπαλλήλους του ΑΔΜΗΕ

Τριετούς διάρκειας

Νέα σύμβαση εργασίας για τους υπαλλήλους του ΑΔΜΗΕ

Υπεγράφη σήμερα η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τριετούς διάρκειας (2021-2024) για το προσωπικό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή, Μάνος Μανουσάκης, και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη, και τον γενικό γραμματέα, Αντώνη Καρρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης, με τη νέα σύμβαση εργασίας:

  • Εξασφαλίζεται η συνέχιση του Ομαδικού Προγράμματος Ασφάλισης, Υγείας και Ζωής για το σύνολο των εργαζομένων
  • Ρυθμίζεται ο θεσμός της τηλεργασίας με διασφάλιση του συνόλου των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού ΑΔΜΗΕ και στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Εξασφαλίζεται το ύψος του τροφείου

«Βασικό μας μέλημα είναι η διασφάλιση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα διέπεται από εργασιακή ειρήνη και ανταποδοτικότητα. Σε αγαστή συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ καταρτίσαμε μια δίκαιη, σύγχρονη ΕΣΣΕ που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για το προσωπικό μας και διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Διαχειριστή προκειμένου να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό του έργο» σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μανουσάκης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αδαμίδης επεσήμανε ότι «η νέα σύμβαση αποτελεί άλλη μία κατάκτηση των εργαζομένων και του συνδικάτου, αφού είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διεκδίκησης, χωρίς σκοπιμότητες και τακτικισμούς, χωρίς άγονες και καταστροφικές αντιπαραθέσεις».

«Αν και δεν επιλύεται το σύνολο των προβλημάτων το “συνολικό άθροισμα” είναι θετικό και η ΓΕΝΟΠ/ΚΗΕ μαζί με τα σωματεία – μέλη της, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και εξαντλητικό διάλογο θα συνεχίσει να εργάζεται για την οριστική διευθέτησης τους» κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News