Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 16:03
BUSINESS & FINANCE

Έκλεισε το deal Κομισιόν-Pfizer για άλλα 1,8 δισ. δόσεις

Έκλεισε το deal Κομισιόν-Pfizer για άλλα 1,8 δισ. δόσεις

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της Κομισιόν με τις Pfizer και BioNTech για την παράδοση επιπλέον 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως το 2023.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο διπλωματικό σημείωμα, η Κομισιόν ενημέρωσες τις χώρες μέλη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας χθες.

Διαφορετικό σημείωμα δείχνει ότι η Ε.Ε. περιμένει να λάβει σχεδόν 29 εκατ. εμβόλια την εβδομάδα που τελειώνει στις 3 Μαΐου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των δόσεων που έχουν παραδοθεί στα 188 εκατομμύρια.

Βέβαια, το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης εξακολουθεί να υπολείπεται έναντι ανεπτυγμένων χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Έπειτα και από τα σκαμπανεβάσματα που προκάλεσαν οι ανησυχίες για τις παρενέργειες των εμβολίων AstraZeneca και Johnson & Johnson, η Ευρώπη τώρα ανοίγει το βήμα της, καθώς τα εμβόλια της Pfizer έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες.

Η Κομισιόν ενημέρωσε επίσης τις χώρες-μέλη ότι ελπίζει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax την επόμενη εβδομάδα, καθώς μόνο το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων μένει να οριστικοποιηθεί.

Τα νέα συμβόλαια είναι ισχυρότερα από τα αρχικά, ενώ πλέον περιλαμβάνουν και ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεάν ή την πώληση των δόσεων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News