BUSINESS & FINANCE

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα

Τα χειρότερα πέρασαν, για την ώρα, δείχνει να πιστεύει για την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας η HSBC, καθώς όπως αναφέρει στο τελευταίο Covid-tracker της, «τα νέα κρούσματα είναι ακόμα ανεβασμένα στην Ελλάδα, αλλά φαίνεται να έχουν πιάσει κορυφή».

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα-1

Άλλωστε, τα στοιχεία του επενδυτικού οίκου δείχνουν ότι τα νέα κρούσματα σταθεροποιούνται στις μεγαλύτερες χώρες της Ευρωζώνης, αν και σε επίπεδα που είναι ακόμα αρκετά υψηλά. Όμως, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία εξακολουθούν να αυξάνονται στη Γερμανία και σε μικρότερο βαθμό στη Γαλλία και την Ισπανία.

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα-2

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο των εμβολιασμών, με την HSBC να επισημαίνει ότι ο ρυθμός έχει αυξηθεί περαιτέρω στην Ε.Ε., με αποτέλεσμα ο στόχος της Κομισιόν για τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού έως τα τέλη του καλοκαιριού να μοιάζει τώρα πιο εφικτός. Έστω και εάν απαιτεί την περαιτέρω επιτάχυνση των ρυθμών.

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα-3

Ωστόσο, τα στοιχεία του οίκου δείχνουν ότι την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν το βήμα τους στους εμβολιασμούς, η Ελλάδα μένει πίσω.

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα-4

Πάντως, τα στοιχεία από τις χώρες που έχουν εμβολιάσει πρώτα τους ηλικιωμένους δείχνουν όλο και περισσότερο ότι οι εμβολιασμοί μειώνουν σημαντικά τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους. Αυτό ενδεχομένως να προκαλεί ανησυχία στην Ιταλία, όπου το ποσοστό των εμβολιασμένων ανάμεσα στους άνω των 70 είναι χαμηλό μέχρι στιγμής, αν και ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει κάνει τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων προτεραιότητα.

HSBC: Τα κρούσματα έπιασαν «ταβάνι» στην Ελλάδα-5

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News