Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 08:09
BUSINESS & FINANCE

Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Δώρο Πάσχα: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή

Έως σήμερα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων όσων βρέθηκαν σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου έως και 31η Μαρτίου, οι οποίοι θα πληρωθούν σήμερα Μ. Τετάρτη την κρατική αναλογία του δώρου Πάσχα.

Εάν οι εργαζόμενοι βρέθηκαν σε αναστολή και το μήνα Απρίλιο ή κάποιες μέρες μέσα στον Απρίλιο το αντίστοιχο δώρο Πάσχα για τον μήνα Απρίλιο θα δοθεί με δεύτερη καταβολή έως και 31 Μαΐου. Το δώρο δηλαδή για αυτούς τους εργαζόμενους σπάει σε δύο τμήματα. Σημειώνεται πως το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και θα πιστωθεί απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.

Οι εργαζόμενοι που εργάσθηκαν κανονικά ακόμη και κάποιες ημέρες μέσα στο τετράμηνο Ιανουάριου-Απριλίου δικαιούνται και αντίστοιχο δώρο Πάσχα και από τον εργοδότη τους μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη.

Το ίδιο ισχύει για το δώρο Πάσχα και για όσους εντάχθηκαν στο μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Έως σήμερα Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πάρουν την αναλογία για την περίοδο ένταξης τους έως την 31η.3.2021 ενώ για το διάστημα ένταξης από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί πραγματοποιείται έως την 31η.5.2021.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News