Business & Finance Πέμπτη 22/04/2021, 18:30
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται για μισθωτούς, αναστολές και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Τι ισχύει ανά περίπτωση

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται για μισθωτούς, αναστολές και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Έως τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου, θα καταβληθεί η αναλογία του Δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου του 2021 έως και την 31η Μαρτίου του 2021.

Αυτό ορίζει, μεταξύ άλλων, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Την ίδια ώρα, για το διάστημα της αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1η Απριλίου έως 30 Απριλίου, το αντίστοιχο ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 31η Μαΐου του 2021.

Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων.

Σημειώνεται πως το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Όσον αφορά το ποσό του Δώρου Πάσχα, το οποίο αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται ως εξής: 

  • για το διάστημα έως την 31η Μαρτίου, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μεγάλη Τετάρτη
  • για το διάστημα υπαγωγής από 1η Απριλίου έως 30 Απριλίου, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η Μαΐου.

Το Δώρο του Πάσχα, το οποίο βαρύνει είτε μερικώς (σ.σ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολή) είτε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες καταβάλλεται επίσης έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News