Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 19:11
BUSINESS & FINANCE

Σωληνουργεία Κορίνθου: Mega-deal στην Ανατολική Μεσόγειο

Συνεργασία με την INGL και την Chevron

Σωληνουργεία Κορίνθου: Mega-deal στην Ανατολική Μεσόγειο

Σημαντικό έργο στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, με την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου, θυγατρική της Cenergy Holdings.

Η συμφωνία συνάφθηκε με την Israel Natural Gas Lines (INGL), η οποία δραστηριοποιείται στην ισραηλινή αγορά της διανομής φυσικού αερίου. Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα είναι υψηλής πίεσης και θα συνδέει τις πόλεις Ashdod και Ashkelon

Στο deal εμπλέκεται και η αμερικανική Chevron, η οποία -μετά την εξαγορά της Noble Energy και ως διαχειριστής των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Leviathan και Tamar στο Ισραήλ– συμφώνησε με την INGL για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς φυσικού αερίου.

Το νέο σύστημα αγωγών, επιπλέον της επέκτασης και των άλλων υπαρχουσών γραμμών διανομής αερίου, θα επιτρέψει στη Chevron τη μεταφορά έως και επτά δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως προς την Αίγυπτο.

Το έργο της Σωληνουργείας Κορίνθου αφορά περίπου 50 χιλιόμετρα σωλήνων χάλυβα LSAW εξωτερικής διαμέτρου 36 ιντσών, με αντιδιαβρωτική επένδυση και επένδυση τσιμέντου.

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργεία Κορίνθου στη Θίσβη Βοιωτίας εντός του 2021. Η εγκατάσταση του αγωγού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022.

Η ανάθεση, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό ορόσημο που επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της Σωληνουργεία Κορίνθου για υποθαλάσσια έργα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, και έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης των αγωγών φυσικού αερίου Leviathan και μεγάλου βάθους Karish.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News