Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 14:33
BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Διπλασιασμός κερδών στο α’ τρίμηνο

«Έκρηξη» εσόδων σε investment banking και trading

Bank of America: Διπλασιασμός κερδών στο α’ τρίμηνο

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις της Bank of America στο α’ τρίμηνο του 2021, με τα οικονομικά αποτελέσματα να λαμβάνουν ώθηση από την «έκρηξη» εσόδων στους τομείς του investment banking και του trading.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 8,1 δισ. δολαρίων ή 0,86 δολαρίου ανά μετοχή, υπερβαίνοντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 0,66 δολαρίου ανά μετοχή. Μάλιστα, σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020, προκύπτει διπλασιασμός της κερδοφορίας.

Τα έσοδα, ταυτόχρονα, διαμορφώθηκαν σε 22,9 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά 800 εκατ. ευρώ την εκτίμηση των αναλυτών του Refinitiv, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα 22,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της BofA, τα άκρως θετικά οικονομικά στοιχεία οφείλονται αφενός στη διευκολυντική νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση των εσόδων, αφετέρου στη μείωση των προβλέψεων για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τράπεζα «απελευθέρωσε» περίπου 2,7 δισ. δολάρια, τα οποία είχαν δεσμευτεί για την κάλυψη ζημιών από αθετήσεις πληρωμών δανειοληπτών.

Την ίδια ώρα, τα έσοδα από το trading αυξήθηκαν κατά 22% και ανήλθαν στα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική ενισχύθηκαν κατά 62% και διαμορφώθηκαν σε 2,2 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα θετικές επιδόσεις εμφάνισαν στο α’ τριμηνο και οι υπόλοιπες αμερικανικές τράπεζες, όπως οι JP Morgan, Goldman Sachs κ.α.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News