Business & Finance Παρασκευή 11/12/2020, 18:52
BUSINESS & FINANCE

Καρέλιας: Στόχος η πώληση 1 εκατ. κιλών καπνού

Στα 831 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Καρέλιας: Στόχος η πώληση 1 εκατ. κιλών καπνού

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 2,9% εμφάνισε στο 9μηνο του 2020 η καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε., αγγίζοντας τα 556 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε ενοποιηµένη βάση, η βελτίωση ανήλθε σε 8,2% και τα 831 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, επιπλέον, διαμορφώθηκαν σε 43,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο οµίλου καθορίστηκαν σε 45,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας µείωση κατά 10,6%, λόγω κυρίως των συναλλαγµατικών διαφορών, ως αποτέλεσµα της διολίσθησης του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Η εταιρεία, παράλληλα, ενίσχυσε τα διαθέσιµά της, τα οποία ξεπέρασαν τα 449 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεµβρίου.

Βελτιωμένα τα ποιοτικά μεγέθη

Τόσο στην εγχώρια όσο και στις περισσότερες ώριµες αγορές του εξωτερικού, η Καρέλιας σηµείωσε αύξηση του µεριδίου αγοράς των σηµάτων της, ενώ στην κατηγορία του καπνού για στριφτό τσιγάρο η αύξηση ξεπέρασε το 10%.

Εκτίµηση της εταιρείας είναι ότι φέτος, για πρώτη φορά, οι πωλήσεις καπνού θα ξεπεράσουν το όριο του ενός εκατοµµυρίου κιλών σε ετήσια βάση.

Ήδη, στα πλαίσια ευρύτερου επενδυτικού προγράµµατος, ολοκληρώθηκε πρόσφατα επένδυση σε πρόσθετη γραµµή συσκευασίας καπνού για στριφτό τσιγάρο, ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο διευθύνων σύµβουλος, Ανδρέας Καρέλιας, επεσήμανε ότι «τα οικονοµικά αποτελέσµατα του πρώτου 9μηνου αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες διοίκησης και εργαζοµένων, ιδιαίτερα κάτω από το βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών που καλούµαστε να αντιµετωπίσουµε».

Σχετικά µε τις επιπτώσεις της πανδηµίας Covid-19, παρέπεμψε στην δραµατική µείωση της ταξιδιωτικής κίνησης διεθνώς και στη συρρίκνωση των πωλήσεων µέσω καταστηµάτων Duty Free (σ.σ. αεροδρόμια).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News