Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 16:40
BUSINESS & FINANCE

Δυναμικό comeback της Uber στους αμερικανικούς δρόμους

Διπλασιάστηκε ο τζίρος της εταιρείας

Δυναμικό comeback της Uber στους αμερικανικούς δρόμους

Ρεκόρ εσόδων εμφάνισε τον Μάρτιο του 2021 η υπηρεσία διαμοιρασμού Uber, σε ακόμη μία ένδειξη επιτάχυνσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Η τεχνολογική εταιρεία, συγκεκριμένα, η οποία επλήγη σημαντικά από το lockdown του κορωνοϊού, σημείωσε τον καλύτερο μήνα του τελευταίου έτους, με τον κλάδο των μεταφορών να εμφανίζει τζίρο 52 δισ. δολαρίων, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

«Με τους εμβολιασμούς να αυξάνονται στις ΗΠΑ, παρατηρούμε ότι η καταναλωτική δαπάνη για τις μετακινήσεις ανακάμπτει τάχιστα» σχολίασε η Uber, η οποία έκανε ειδική μνεία και στις ευοίωνες προοπτικές του τομέα κούριερ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα έκτακτων δαπανών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με στόχο την στήριξη των οδηγών και την επαναφορά τους στους αμερικανικούς δρόμους.

Τα συγκεκριμένα χρήματα θα εκταμιευτούν με τη μορφή μπόνους, καθώς και με τη μορφή ελάχιστης αμοιβής για τους νέους οδηγούς της Uber.

Κατά τη διάρκεια του 2020, η τεχνολογική εταιρεία έχασε περίπου 6,8 δισ. δολάρια, καθώς ο φόβος της πανδημίας και η επιβολή των περιοριστικών μέτρων οδήγησαν σε «καθίζηση» των εσόδων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News