Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 15:56
BUSINESS & FINANCE

ΟΑΕΔ: Έως τις 19 Απριλίου οι αιτήσεις για την πρόσληψη πτυχιούχων έως 29 ετών

Για 3.500 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας

ΟΑΕΔ: Έως τις 19 Απριλίου οι αιτήσεις για την πρόσληψη πτυχιούχων έως 29 ετών

Έως τις 19 Απριλίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων, ηλικίας 22 έως 29 ετών, όπως διευκρίνισε σήμερα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Κι αυτό, διότι μέχρι σήμερα έχουν επιβληθεί περισσότερες από 5.800 αιτήσεις για συνολικά 3.500 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί επιχειρήσεις με το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (έως τα 750 ευρώ μηνιαίως) για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ηλικίας 22 – 29 ετών, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας. 

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης και προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης
  • Ο ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις
  • Οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης
  • Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΔ «τρέχει» ακόμη επτά προγράμματα, με συνολικά 42.600 επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας, με ποσοστά επιχορήγησης έως το 100% του μισθού και των εισφορών, απλουστευμένους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης, πρόσληψης και πληρωμής.

epidotisi-42-600-neon-theseon-ergasias-apo-ton-oaed0

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News