Business & Finance Τετάρτη 7/04/2021, 12:25
BUSINESS & FINANCE

Στη Zofrank του Δ. Μελισσανίδη με 7 εκατ. ευρώ η Ναυτεμπορική

Στην Cairo Estate τα ακίνητα της εταιρείας

Στη Zofrank του Δ. Μελισσανίδη με 7 εκατ. ευρώ η Ναυτεμπορική

Στην εταιρεία Zofrank «περνάει» ο τίτλος και το πιεστήριο της ιστορικής εφημερίδας «Η Ναυτεμπορική», όπως προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). 

Πιο συγκεκριμένα, η κυπριακή εταιρεία -συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη- υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, η οποία κυμάνθηκε σε 7 εκατ. ευρώ.

Οι υπόλοιποι διεκδικητές, οι οποίοι κατέθεσαν μικρότερες προσφορές, ήταν η Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, η Cairo Εstate της Eurobank και η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορούσε αποκλειστικά τους τίτλους της εφημερίδας και της ιστοσελίδας, το ιστορικό αρχείο, όπως και το πιεστήριο στο Κορωπί.

Την ίδια ώρα, σε ξεχωριστό διαγωνισμό για τα ακίνητα της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, «νικητής» αναδείχθηκε η Cairo Estate, υποβάλλοντας προσφορά 4 εκατ. ευρώ.

Άγνωστο είναι το αποτέλεσμα για τον τρίτο επιμέρους διαγωνισμό, ο οποίος αφορούσε τη θυγατρική Pestaola Media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιστορική εφημερίδα βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από τον Σεπτέμβριο, λόγω των υψηλών χρεών προς δημόσιο και τράπεζες.

H «Ναυτεμπορική» ιδρύθηκε το 1924 από τους αδελφούς Αθανασιάδη, σηματοδοτώντας την έναρξη της δραστηριοποίησης του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα. Η πρώτη έκδοση έφερε τον τίτλο «Ναυτικόν και Εμπορικόν Δελτίον» και είχε ημερομηνία 4 Απριλίου του 1924.

Το 1948, η εφημερίδα μετονομάστηκε σε «Ναυτεμπορική», ενώ μετέφερε την έδρα της από τον Πειραιά στην Αθήνα. Επί πολλά χρόνια, θεωρούταν μία από τις κορυφαίες και εγκυρότερες εφημερίδες στη χώρα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News