Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 21:18
ΜΙΝΤΙΑ

Συμφωνία συνεργασίας News Corp με Google στον χώρο των ειδήσεων

Συμφωνία συνεργασίας News Corp με Google στον χώρο των ειδήσεων

Συμφωνία για συνεργασία στη διεθνή ειδησεογραφία υπέγραψε η News Corp. με τη Google, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος μίντια του μεγιστάνα του χώρου Ρούπερτ Μέρντοχ, σε μία από τις πιο ακριβές συμφωνίες που υπογράφει με κορυφαίο τεχνολογικό όμιλο.

Οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν μία συνδρομητική πλατφόρμα, θα μοιράζονται τα διαφημιστικά έσοδα μέσω των υπηρεσιών της Google και θα προωθήσουν την παραγωγή ηχητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου και βίντεο μέσω του YouTube. Η συμφωνία αυτή λαμβάνει χώρα μετά από αρκετά χρόνια διαμάχης του Μέρντοχ με τον τεχνολογικό κολοσσό, με πιο πρόσφατη την κόντρα στην Αυστραλία όπου η Google απείλησε να αποσύρει τη μηχανή αναζήτησή της προκειμένου να αποφύγει το «μη λειτουργικό», όπως τον θεωρεί, νόμο που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας για το ειδησεογραφικό περιεχόμενο. 

Η συμφωνία αποτελεί επίσης ορόσημο τόσο για τον 89χρονο μεγιστάνα του Τύπου, όσο και για τον γιο του Λόκλαν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν πληρωμή για τη χρήση βασικού ειδησεογραφικού περιεχομένου από τις τεχνολογικές πλατφόρμες. Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο Μέρντοχ έχει εξασφαλίσει αντίστοιχες πληρωμές από την Apple και το Facebook για τις υπηρεσίες τους Apple News και Facebook News.

Η εταιρεία αρνήθηκε κάθε σχόλιο για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, η οποία, όπως επεσήμανε, περιλαμβάνει «σημαντικές πληρωμές» από τη Google. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της συμφωνίας της News Corp με τη Google στο περιβάλλον των ειδήσεων παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News