Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 13:07
BUSINESS & FINANCE

Επιστροφή στα γραφεία: Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της τηλεργασίας;

Επιστροφή στα γραφεία: Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της τηλεργασίας;

Το σήμα για την επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία δίνει η Google, αλλάζοντας την πολιτική της τηλεργασίας.

Ο τεχνολογικός γίγαντας θα επιτρέπει στους υπαλλήλους του να δουλεύουν από το σπίτι για περισσότερες από 14 ημέρες το χρόνο μόνο εάν έχουν κάνει σχετικό αίτημα.

Το υπάρχον καθεστώς τηλεργασίας θα ισχύει μεν έως την 1η Σεπτεμβρίου, όμως οι υπάλληλοι που θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο  θα μπορούν να το κάνουν, από τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι η Google ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που προσέφερε στους υπαλλήλους της την επιλογή της τηλεργασίας όταν χτύπησε η πανδημία.

«Πολλοί από εμάς έχουν κλείσει ένα χρόνο εργασίας από το σπίτι και η σκέψη της επιστροφής στο γραφείο ίσως να προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα», έγραψε η Fiona Cicconi, υπεύθυνη προσωπικού της Google σε email προς τους υπαλλήλους.

Ουσιαστικά, η Google θα ανοίξει τα γραφεία της το Σεπτέμβριο, όταν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν εκεί τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.  Έως τότε, η επιστροφή στα γραφεία είναι εθελοντική.

Η εταιρεία συμβουλεύει τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν, όμως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό για την επιστροφή τους στο γραφείο.

Και βέβαια, η Cicconi παραδέχθηκε ότι τα γραφεία στα οποία θα επιστρέψει το προσωπικό το Σεπτέμβριο δεν θα είναι ακριβώς όπως τα θυμούνται. Τα γεύματα, τα σνακ και τα άλλα προνόμια των εργαζομένων της  Google θα υπάρχουν «όπου είναι δυνατό».

Σημειώνεται ότι άλλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Twitter, θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους τους να συνεχίσουν να δουλεύουν από το σπίτι επ’  αόριστο.

Η Facebook θα αρχίσει να ανοίγει ξανά τα γραφεία της στη Silicon Valley στις αρχές Μαΐου, όμως η επιστροφή του 50% του προσωπικού δεν αναμένεται να επιτευχθεί νωρίτερα από το Σεπτέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News