Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 16:44
BUSINESS & FINANCE

«Λευκός καπνός» για τον νέο γ.γ. του ΟΟΣΑ

Ήταν ο μακροβιότερος υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας

«Λευκός καπνός» για τον νέο γ.γ. του ΟΟΣΑ

O Ματίας Κόρμας εξελέγη νέος γενικός διευθυντής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της εξαμηνιαίας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας κατάφερε να «κερδίσει» τη Σουηδέζα πρώην Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία κατά πολλούς ήταν το μεγάλο «φαβορί».

Η τελική ψηφοφορία ανάμεσα στους εκπροσώπους των 38 χωρών – μελών έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής, κατόπιν μιας μαραθώνιας διαδικασίας έντονων διαβουλεύσεων και ζυμώσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Κόρμας θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουνίου του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «κούρσα» διαδοχής του Ανχέλ Γκουρία συμμετείχε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία έφθασε έως το top-3 των υποψηφίων.

Ο Ματίας Κόρμαν γεννήθηκε το 1970 στην Αυστραλία και υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Φιλελεύθερο Κόμμα της χώρας. Από το 2013 έως το 2020 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών -το μεγαλύτερο διάστημα από κάθε άλλο προκάτοχό του.

Παραιτήθηκε επισήμως στις 6 Νοεμβρίου του 2020, έναν μήνα αφότου ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Κόρμαν για τη θέση του επικεφαλής στον ΟΟΣΑ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS