Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 12:39
BUSINESS & FINANCE

Στους Ανιέλι το 24% της Christian Louboutin

Στους Ανιέλι το 24% της Christian Louboutin

Στην εξαγορά του 24% της γαλλικής φίρμας παπουτσιών Christian Louboutin προχώρησε η ιταλική δυναστεία των Ανιέλι, επεκτείνοντας την παρουσία της στη βιομηχανία της πολυτέλειας.

Μέσω της εταιρείας συμμετοχών τους Exor, οι Ανιέλι απέκτησαν το 24% της διάσημης εταιρείας παπουτσιών αντί 541 εκατ. ευρώ, αποκτώντας παράλληλα δύο θέσεις στο δ.σ. της Louboutin.

Υπό την ηγεσία του Τζον Έλκαν, εγγονού του θρυλικού Τζιάνι Ανιέλι, η Exor έχει διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ιδρυτές της Fiat επεκτείνονται και πέραν της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία συμμετοχών ελέγχει επίσης την Ferrari, τη Γιουβέντους και την αντασφαλιστική PartnerRe, ενώ έχει ποσοστό στην Stellantis, την αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Fiat Chrysler και PSA Group.

Η Christian Louboutin, γνωστή από τις χαρακτηριστικές κόκκινες σόλες των παπουτσιών της, ιδρύθηκε το 1991 και πλέον διατηρεί 150 καταστήματα σε 30 χώρες. Βέβαια, η πανδημία και η στροφή στο casual ντύσιμο που αυτή προκάλεσε επηρεάζουν αρνητικά ένα brand που είναι γνωστό για τις πανύψηλες γόβες του, όμως οι Ανιέλι ποντάρουν στις προοπτικές της Louboutin στην Κίνα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News