Business & Finance Πέμπτη 14/01/2021, 15:42
BUSINESS & FINANCE

Ένδυση – υπόδηση: ΦΠΑ 13% για όλο 2021 ζητούν οι ενώσεις του κλάδου

Ένδυση – υπόδηση: ΦΠΑ 13% για όλο 2021 ζητούν οι ενώσεις του κλάδου

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης μέχρις ότου να επανέλθει η οικονομία σε φυσιολογικές συνθηκες ζητούν οι σύνδεσμοι ένδυσης και υπόδησης, ΣΕΠΕΕ, ΣΚΕΕ και ΕΛΣΕΒΒΥΕ με κοινή επιστολή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές έχει πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα τους κλάδους ένδυσης – υπόδησης οι οποίοι κατέγραψαν μείωση του κύκλου εργασιών τους το 2020 μεταξύ 35% και 40%.

Για τον λόγο αυτό οι Σύνδεσμοι ζητούν να εφαρμοστεί για τους κλάδους ένδυσης και υπόδησης ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% για όλο το 2021 ως μέτρο στήριξης των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά. Επίσης, ζητούν να δοθεί παράταση αποπληρωμής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων της περιόδου Δεκεμβρίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021 κατά έξι μήνες, καθώς και να διαμορφωθεί από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιταγών που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρατικής εντολής.

Επισημαίνουν τέλος την ανάγκη σταδιακής επαναλειτουργίας της αγοράς, κάτω από αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, ως «τη μόνη προϋπόθεση επιβίωσης και ανάκαμψης των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News