Business & Finance Δευτέρα 7/12/2020, 12:17
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To νέο deal των 1,15 δισ. ευρώ στη βιομηχανία πολυτελών ειδών

To νέο deal των 1,15 δισ. ευρώ στη βιομηχανία πολυτελών ειδών

Tη συμφωνία για την εξαγορά της ιταλικής Stone Island ανακοίνωσε ο ιταλικός όμιλος πολυτελών ειδών Moncler, έναντι του ποσού των 1,15 δισ. ευρώ(1,39 δισ. δολάρια) σε μετρητά και μετοχές.

Η Moncler, γνωστή για τα πολυτελή μπουφάν και ενδυματολογικό εξοπλισμό για σκι, θα αγοράσει αρχικά το 70% της SW, ιδιοκτήτριας εταιρείας της Stone Island, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κάρλο Ριβέτι και άλλα μέλη της οικογενείας. Στη συνέχεια θα αγοράσει το υπόλοιπο 30% που ανήκει στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek.

Mε την εξαγορά της Stone Island, η Moncler -η οποία πέρυσι είχε γίνει στόχος εξαγοράς της Kering- επεκτείνεται ακόμη περισσότερο στην ιταλική αγορά και στη βιομηχανία αθλητικών ειδών.

«Ερχόμαστε κάτω από την ίδια στέγη σε μια εποχή προκλήσεων, τόσο για την Ιταλία όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο, όταν όλα φαίνονται αβέβαια και απρόβλεπτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του o διευθύνων σύμβουλος της Moncler, Ρέμο Ρουφίνι.

Η συμφωνία αποτιμά τη Stone Island 16,6 φορές τα EBITDA κέρδη του 2020, που υπολογίζονται στα 68 εκατ. ευρώ. 

Παρά την πανδημία, η βιομηχανία πολυτελών ειδών αναμένεται να συρρικνωθεί λιγότερο των αρχικών εκτιμήσεων, καθώς οι Κινέζοι και οι online καταναλωτές μετριάζουν τον αντίκτυπο από το lockdown, αναφέρει σε έκθεσή της η Bain & Co.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News