Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 10:42
BUSINESS & FINANCE

Δεύτερος γάμος για μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Δεύτερος γάμος για μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Παντρεύτηκε ξανά η Μακένζι Σκοτ, η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου. Ο δεύτερος σύζυγός της, ένας καθηγητής φυσικής από το Σιάτλ, δεσμεύτηκε αμέσως να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Νταν Τζέγουετ, καθηγητής στο ιδιωτικό σχολείο Lakeside School, αποκάλυψε το γάμο τους στο site του Giving Pledge, του κινήματος που ίδρυσαν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ για να ενθαρρύνουν και άλλους δισεκατομμυριούχους να δωρίσουν τις περιουσίες τους.

Δεύτερος γάμος για μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου-1

«Είναι μία ευτυχής σύμπτωση που παντρεύτηκα έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω. Και την ακολουθώ στη δέσμευσή της να προσφέρει μία τεράστια οικονομική περιουσία για να υπηρετήσει τους άλλους», έγραψε ο Τζέγουετ σε post κάτω από τη σελίδα της δωρεάς της Μακένζι Σκοτ στο σάιτ του Giving Pledge.

Όπως εξηγεί ο Τζέγουετ, έχει υπάρξει δάσκαλος σχεδόν για ολόκληρη τη ζωή του και άρα δεν «αναζήτησε ποτέ να συγκεντρώσει το είδος του πλούτου που απαιτείται» για φιλανθρωπικές δωρεές.

Η 50χρονη Σκοτ διαθέτει περιουσία 53,5 δισ.  δολαρίων και είναι το 22ο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Μετά το διαζύγιό της με τον Μπέζος, το 2019, έχει γίνει μία από τις σημαντικότερες φιλάνθρωπους της γενιάς της. Πέρυσι, δώρισε σχεδόν 6 δισ. δολάρια, που ενδεχομένως να αποτελεί ρεκόρ για ετήσια φιλανθρωπική δράση από άτομο εν ζωή.

Δεύτερος γάμος για μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου-2
φωτ.: AP

«Ο Νταν είναι τόσο σπουδαίος τύπος και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος και για τους δυο τους», έγραψε ο Μπέζος σε ανακοίνωσή του. Ο ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 176,6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS