Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 12:18
BUSINESS & FINANCE

Τι σχέση έχει η Amazon με τον Χίτλερ;

Τι σχέση έχει η Amazon με τον Χίτλερ;

Να επανασχεδιάσει το λογότυπο που χρησιμοποιεί για την εφαρμογή της αναγκάστηκε η Amazon, καθώς κάποιοι καταναλωτές «έβλεπαν» στην εικόνα το πρόσωπο του… Αδόλφου Χίτλερ.

Σκοπός του γραφίστα που σχεδίασε το λογότυπο ήταν να παραπέμπει στην περίφημη κούτα μέσα στην οποία παραδίδονται οι παραγγελίες της Amazon, ειδικά καθώς μέσα στην πανδημία, η εικόνα αυτή μοιάζει να βρίσκεται παντού. Έτσι, το χαρακτηριστικό χαμόγελο και ένα κομμάτι σελοτέιπ με το οποίο έχει ασφαλιστεί η κούτα ήταν μάλλον προφανείς επιλογές.

Τι σχέση έχει η Amazon με τον Χίτλερ;-1
φωτ.: AP

Η εταιρεία αντικατέστησε το σαφώς παρωχημένο app icon που έδειχνε ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ τον Ιανουάριο, προφανώς χωρίς να περιμένει την αντίδραση που θα ακολουθούσε.

«Σχεδιάσαμε το νέο icon για να προκαλέσουμε προσμονή, ενθουσιασμό και χαρά, όταν οι καταναλωτές ξεκινούν το αγοραστικό τους ταξίδι στο κινητό τους, όπως ακριβώς όταν βλέπουν τα κουτιά μας στην πόρτα τους», είπε η εταιρεία.

Όμως πολλοί καταναλωτές στράφηκαν στα social media για να πουν ότι το νέο λογότυπο τους θύμιζε το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ.

Και σε μία εποχή που τα social media είναι πανίσχυρα και μία επίθεση των τρολς μπορεί να πλήξει σημαντικά το προφίλ ακόμα και της μεγαλύτερης πολυεθνικής, η αντίδραση της Amazon δεν μπορούσε παρά να είναι άμεση.

Οι σχεδιαστές της εταιρείας «πείραξαν» το σελοτέιπ, ώστε να μην θυμίζει πια το μουστάκι του Χίτλερ.

Τι σχέση έχει η Amazon με τον Χίτλερ;-2

Παραδόξως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μία εταιρεία συνδέεται άθελά της με τις πιο σκοτεινές στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας. Το 2013, η αμερικανική J.C. Penney αναγκάστηκε να «κατεβάσει» μία διαφήμιση τσαγιέρας από ταμπέλα της Καλιφόρνια, καθώς και σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι περαστικοί «έβλεπαν» τη μορφή του Χίτλερ.

Τι σχέση έχει η Amazon με τον Χίτλερ;-3

Και πέρυσι, το Facebook απομάκρυνε από την πλατφόρμα του διαφημίσεις της εκστρατείας Τραμπ οι οποίες περιείχαν ένα κόκκινο τρίγωνο, ένα σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για να ξεχωρίζουν τους πολιτικούς κρατούμενους.

moneyreview.gr  

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News