Business & Finance Τρίτη 5/01/2021, 18:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Amazon προσέθεσε 11 αεροπλάνα στον στόλο της

Η Amazon προσέθεσε 11 αεροπλάνα στον στόλο της

Η πανδημία του κορωνοϊού και ο εγκλεισμός στα σπίτια σε συνδυασμό με το κλείσιμο των καταστημάτων, προκάλεσε μια κατακόρυφη άνοδο των παραγγελιών, μέσω του διαδικτύου. 

Υπό το πλαίσιο αυτό η ηγέτιδα του ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Amazon προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση και να διατηρήσει το επίπεδο των υπηρεσιών της στα ίδια επίπεδα πριν την πανδημία, προσέθεσε έντεκα νέα αεροσκάφη στο στόλο της.

Τα αεροπλάνα τα οποία θα ενσωματωθούν στο δίκτυο της Amazon Air από το 2022, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η εταιρεία, είναι τύπου Boeing 767-300ER και επτά τα απέκτησε από την Delta Airlines και τα υπόλοιπα 4 από την WestJet Airlines. 

Η Amazon Air έχει 74 εν ενεργεία αεροπλάνα στο στόλο της, 22 τύπου Boeing 737NG και 52 Boeing 767. Όλα τα αεροσκάφη είναι μισθωμένα από τις ιδιοκτήτριες αεροπορικές εταιρείες, ενώ δεν έγινε γνωστό αν η συμφωνία για τα νέα αεροπλάνα αφορά αγορά τους ή μίσθωσή τους. 

Η καθήλωση των αεροπλάνων στο έδαφος από τους περιορισμούς των ταξιδιών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει καταστήσει το κόστος συντήρησής τους ασύμφορο και υπό αυτό το πλαίσιο για την Amazon, φαντάζει μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει δικά της αεροπλάνα σε σχετικά φθηνή τιμή. 

Σύμφωνα με την ΙΑΤΑ το ήμισυ των παραγγελιών που χρειάσθηκαν αεροπλάνα για να διεκπεραιωθούν, έγινε μέσω των επιβατικών πτήσεων το 2019, ενώ εκτιμάει ότι περί του 30% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών το 2021, θα προέλθει από τις εμπορικές παραγγελίες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από flightglobal 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News