Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 15:58
BUSINESS & FINANCE

Ο νέος «γίγαντας» των social media

Ο λόγος για το Pinterest

Ο νέος «γίγαντας» των social media

Ανάμεσα στους διαδικτυακούς «γίγαντες» συγκαταλέγεται πλέον το Pinterest, η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού φωτογραφιών, ιδεών και προτάσεων για διάφορες καθημερινές δραστηριότητες -από τη διακόσμηση χώρου έως την επιλογή δώρων.

Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες εκτινάχθηκαν στα 459 εκατ. άτομα, όπως δείχνουν τα οριστικά στοιχεία του δ’ τριμήνου του 2020. Την ίδια ώρα, η αύξηση των εσόδων διαμορφώθηκε στο 76%, με αποτέλεσμα να αγγίξουν τα 706 εκατ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να ενισχύονται στα 0,43 δολάρια.

Μάλιστα, οι παραπάνω επιδόσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τους αναλυτές να αναμένουν 449 εκατ. μηνιαίους χρήστες, έσοδα 645 εκατ. δολαρίων και κέρδη 0,32 δολαρίων ανά μετοχή.

«Υποδεχτήκαμε πάνω από 100 εκατομμύρια επιπλέον μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο Pinterest το 2020, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο έτος στην ιστορία μας και τώρα προσεγγίζουμε περισσότερους από 450 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλούς social media, Μπεν Σίλμπερμαν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, από την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), τον Απρίλιο του 2019, η μετοχή της εταιρείας στον δείκτη Nasdaq του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έχει αυξηθεί από τα 19 στα 81 δολάρια. Η μετοχή δε, έχει ενισχυθεί έως και 32% εντός του 2021.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το γεγονός ότι το Pinterest «ανταγωνίζεται» πλέον όλους τους υπόλοιπους γίγαντες των social media, όπως το Snap, το Facebook και το Twitter.

Είναι ενδεικτικό ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Facebook αυξήθηκαν στο δ’ τρίμηνο κατά 14%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση για το Pinterest διαμορφώθηκε στο 37%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Pinterest ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2009, ως μια πλατφόρμα διαμοιρασμού εικόνων, ιδεών και πληροφοριών σχετικά με χρήσιμα και καθημερινά πράγματα, όπως η διακόσμηση δωματίων, η επιλογή δώρων κ.α.

Ιδρυτές ήταν οι Μπεν Σίλμπερμαν, Πολ Σκιάρα και Έβαν Σπαρπ. Έδρα της εταιρείας, η οποία σήμερα απασχολεί 1.600 άτομα, είναι το Σαν Φρανσίσκου, στην Καλιφόρνια. Η κεφαλαιοποίηση του Pinterest ανέρχεται σε 12 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News