Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 16:56
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Σε υψηλό έτους και τα 30ετή ομόλογα των ΗΠΑ

Συνεχίζεται το sell off

Σε υψηλό έτους και τα 30ετή ομόλογα των ΗΠΑ

To sell – off στην αγορά των κρατικών ομολόγων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τις αμερικανικές αποδόσεις να συγκαταλέγονται στους αρνητικούς «πρωταγωνιστές».

Πέραν του 10ετούς ομολόγου, το οποίο ήδη βρίσκεται στο 1,43%, σημαντική αύξηση εμφανίζουν και οι αποδόσεις των 30ετών, οι οποίες εμφάνισαν την υψηλότερη ημερήσια άνοδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Είναι χαρακτηριστικό, συγκεκριμένα, ότι οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα κατά 11 μονάδες βάσης και εκτινάχθηκαν στο 2,29%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταδιακή αύξηση του κόστους δανεισμού των περισσότερων κρατών διεθνώς, καθώς οι εκτιμήσεις για αύξηση του πληθωρισμού καλλιεργούν τις προσδοκίες για άμεση ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι επενδυτές να προεξοφλούν ταχύτερη ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών και άρα, γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων, των οποίων τα τρέχοντα μηδενικά επίπεδα έχουν διατηρήσει το κόστος δανεισμού σε ιστορικό χαμηλό.

«Οι αγορές είναι νευρικές σχετικά με τη νομισματική στήριξη, ανησυχώντας ότι ότι ο κίνδυνος ενός υψηλότερου πληθωρεισμού θα επιφέρει τηον τερματισμό των μέτρων» επισημαίνει η TD Securities, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News