Business & Finance Δευτέρα 22/02/2021, 19:01
BUSINESS & FINANCE

Snapchat: Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. δολάρια

Έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το τελευταίο 12μηνο

Snapchat: Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. δολάρια

Το ορόσημο των 100 δισ. δολαρίων ξεπέρασε η κεφαλαιοποίηση της Snap Inc, ιδιοκτήτριας εταιρείας τoυ Snapchat, καθώς η αύξηση των χρηστών και η εντυπωσιακή ανάκαμψη των ψηφιακών διαφημίσεων έχουν οδηγήσει σε εντυπωσιακό ράλι τη μετοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία της έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το τελευταίο 12μηνο. Κι όλα αυτά χάρη στην πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την εκρηκτική άνοδο των χρηστών.

Snapchat: Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση τα 100 δισ. δολάρια-1

Δεν είναι τυχαίο ότι τα συνολικά έσοδα του 2020 αυξήθηκαν κατά 46%, με τη Morgan Stanley να δηλώνει «bullish» και να αναβαθμίζει τη σύσταση της μετοχής σε «overweight». Οι ενεργοί χρήστες δε, αυξήθηκαν σε 265 εκατ. στο δ’ τρίμηνο, αριθμός ενισχυμένος κατά 22% σε σχέση με το 2019.

Εξάλλου, τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν χαρακτηριστικά κι άλλων εταιρειών social media, οι οποίες έχουν αξιοποιήσει στο έπακρον την στροφή προς τις κατ’ οίκον υπηρεσίες και την κατ’ οίκον ψυχαγωγία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας κυμαίνεται στα 65,61 δολάρια, έχοντας καταγράψει «άλμα» της τάξης του 291% κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου. 

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η Snap διαθέτει υψηλότερη κεφαλαιοποίηση σε σχέση με τα 4/5 των μετοχών του δείκτη βαρόμετρο S&P 500. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News