Business & Finance Κυριακή 21/02/2021, 14:44
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Οι 7 λόγοι που θα φέρουν τις αγορές 12% υψηλότερα

JP Morgan: Οι 7 λόγοι που θα φέρουν τις αγορές 12% υψηλότερα

Μπορεί οι δείκτες της Wall Street να κινούνται ήδη κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, όμως η JP Morgan επιβεβαίωσε την τιμή στόχο των 4.400 μονάδων για τον S&P 500, κάτι που σημαίνει ότι οι αμερικανικές μετοχές μπορούν να δώσουν περαιτέρω κέρδη 12% έως τα τέλη του έτους. 

Η JP Morgan στηρίζει αυτή την αισιοδοξία της στους εξής λόγους: 

  • Το γρήγορο άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας 

Με τα νέα κρούσματα να μειώνονται και τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται, οι ΗΠΑ απέχουν λίγους μήνες από το άνοιγμα του μεγαλύτερου μέρους της οικονομίας τους. Ο οίκος πιστεύει ότι η πανδημία θα έχει ουσιαστικά τελειώσει τις επόμενες 40-70 ημέρες. 

  • Τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας 

Περίπου 30 τρισ. δολάρια σε μέτρα στήριξης έχουν βοηθήσει την παγκόσμια οικονομία να ξεπεράσει το σοκ της πανδημίας και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την έγκριση ενός ακόμα πακέτου 1,9 τρισ. δολαρίων. Αυτά τα μέτρα θα επιταχύνουν την ανάκαμψη, σύμφωνα με την JP Morgan. 

  • Οι συσσωρευμένες αποταμιεύσεις

Τα αμερικανικά νοικοκυριά έχουν συσσωρεύσει αποταμιεύσεις συνολικού ύψους 11 τρισ. δολαρίων. Τα χρήματα αυτά μπορούν να δώσουν ζωή στις μικρές επιχειρήσεις και να πυροδοτήσουν ένα κύμα από νέες προσλήψεις. 

  • Η αύξηση του πλούτου 

Η άνοδος των χρηματιστηρίων ακόμα και εν μέσω της πανδημίας επιδρά θετικά στον πλούτο των Αμερικανών. Η JP Morgan υπολογίζει το «μπόνους» αυτό στα 48 τρισ. δολάρια. 

  • Τα υγιή επίπεδα δανεισμού των νοικοκυριών 

Οι Αμερικανοί θα βγουν από την πανδημία σε καλή οικονομική κατάσταση, αφού το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων τους και τα ποσοστά χρεοκοπιών βρίσκονται στα χαμηλά πολλών ετών. 

  • Η βελτίωση της αγοράς εργασίας 

Με το ποσοστό της ανεργίας σε πτώση και τον κατώτατο μισθό σε άνοδο, η αγορά απασχόλησης θα είναι πιο υγιής. 

  • Το «μπουμ» των millennials

Περίπου 5 εκατομμύρια millennials θα φτάσουν το επόμενο διάστημα στο στάδιο του να αγοράσουν το δικό τους σπίτι και οι αυξημένες δαπάνες αυτής της πληθυσμιακής ομάδας θα κινητοποιήσει τις αποταμιεύσεις στην πραγματική οικονομία, εκτιμά η JP Morgan. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News