Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 14:38
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια ενός νέου bull market

Goldman Sachs: Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια ενός νέου bull market

Οι αγορές διανύουν τα  αρχικά στάδια ενός νέου bull market, εκτιμά η Goldman Sachs, έστω και εάν δεν αποκλείει μία πρόσκαιρη διόρθωση.

Η ανάκαμψη των χρηματιστηρίων από τα χαμηλά του Μαρτίου του 2020 υπήρξε ισχυρότερη από τη μέση ανάκαμψη μετά από ένα bear market, αλλά ευθυγραμμίζεται με τα όσα έχουμε δει μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, σημειώνουν οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου σε σημερινή ανάλυσή τους.

«Η σημαντική χαλάρωση της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής κατά την τρέχουσα ύφεση βοηθά να εξηγηθεί γιατί οι μετοχές έχουν ανακάμψει τόσο γρήγορα», σημειώνει η Goldman Sachs, σε μία έμμεση απάντηση στη συζήτηση περί φούσκας.

Η αυξανόμενη αισιοδοξία για την ανάπτυξη και η απότομη αύξηση των τοποθετήσεων των επενδυτών καθιστούν τις αγορές ευάλωτες σε μία διόρθωση, αναγνωρίζει ο οίκος. Όμως, εκφράζει την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια ενός νέου bull market, το οποίο περνά από τη φάση της «ελπίδας» (η οποία συνήθως ξεκινά κατά τη διάρκεια της ύφεσης, με την αύξηση των αποτιμήσεων) σε μία μεγαλύτερη φάση «ανάπτυξης», καθώς τα εταιρικά κέρδη αρχίζουν να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς αύξησης.

Η αλλαγή του μείγματος στις πολιτικές στήριξης των οικονομιών θα οδηγήσει σε ένα πιο πληθωριστικό περιβάλλον, εκτιμά η Goldman Sachs, προβλέπονται ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει το bull market υψηλότερα τους επόμενους μήνες.

Κ. Σαμ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News