Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 19:32
BUSINESS & FINANCE

«Όχι» της Qualcomm στην εξαγορά της Arm από την Nvidia

«Όχι» της Qualcomm στην εξαγορά της Arm από την Nvidia

Κάθετα αντίθετη στην εξαγορά της βρετανικής Arm από την Nvidia τάχθηκε η αμερικανική Qualcomm, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αναταράξεων στην αγορά των chips.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του CNBC, η Qualcomm έχει ήδη εκφράσει τις ενστάσεις της σ’ όλες τις μεγάλες εποπτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ, της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., της Αρχής Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και της κινεζικής Κρατικής Υπηρεσίας για τη Ρύθμιση της Αγοράς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο δε, η αμερικανική εταιρεία έχει παράσχει μια σειρά εγγράφων, στα οποία αναλύονται οι λόγοι μη ολοκλήρωσης του κυοφορούμενου deal.

Από την πλευρά της, πάντως, η Nvidia, η οποία ανήκει στην ιαπωνική τεχνολογική εταιρεία SoftBank, παραμένει βέβαιη για την έγκριση της εξαγοράς από τις εποπτικές αρχές, υπογραμμίζοντας τα οφέλη από τη συμφωνία με την Arm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Arm παράγει υψηλής ενεργειακής απόδοσης chips, τα οποία χρησιμοποιούνται στο 95% των κινητών τηλεφώνων, καθώς και στο 95% των chips που κατασκευάζονται στην Κίνα. Στο πελατολόγιό της ανήκουν περισσότερες από 500 εταιρείες.

Η Qualcomm θεωρεί ότι η εξαγορά θα καταστήσει την Nvidia «θυροφύλακα» της τεχνολογίας της Arm, αποτρέποντας άλλες εταιρείες του κλάδου να χρησιμοποιήσουν τις πατέντες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον ολοκληρωθεί το deal, η αξία του θα ανέρχεται σε 40 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News