Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 16:40
BUSINESS & FINANCE

Σε ιστορικό υψηλό το νούμερο «2» των κρυπτονομισμάτων

Στα 1.720 δολάρια η τιμή του Ether

Σε ιστορικό υψηλό το νούμερο «2» των κρυπτονομισμάτων

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάσσεται σήμερα η αξία του Ether, το οποίο αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα παγκοσμίως -μετά το Bitcoin.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η τιμή του υπερβαίνει το όριο των 1.700 δολαρίων, καθώς αυτή την στιγμή ενισχύεται κατά 5% και διαμορφώνεται στα 1.720 δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή, επέρχεται περίπου έναν μήνα μετά το «άλμα» του Bitcoin στο ιστορικό υψηλό των 42.000 δολαρίων, γεγονός το οποίο πιστοποιεί το ράλι της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του 2021, το Bitcoin έχει εμφανίσει σωρευτικά κέρδη της τάξης του 30%, ενώ η συνολική άνοδος για το Ether αγγίζει το 130%. Σήμαρα, η τιμή του Bitcoin κυμαίνεται στα 31.722 δολάρια, δηλαδή σε επίπεδα σχεδόν τετραπλάσια σε σχέση με τις αρχές του 2020.

Στο ράλι των κρυπτονομισμάτων, σ’ αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, συμμετέχουν και αρκετοί θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι αξιοποιούν τις ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματο-αγορές και αναζητούν τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μια τέτοια κίνηση ελλοχεύει πολλούς κινδύνους, καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων, η οποία είναι ευάλωτη σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος, εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά «φούσκας».

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009, αποτελεί ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν συνδέεται με καμία επίσημη τραπεζική ή νομισματική αρχή.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News