Business & Finance Τετάρτη 13/01/2021, 14:58
BUSINESS & FINANCE

Εποπτεία του Bitcoin ζητά η Λαγκάρντ

Έκανε λόγο για «παράθυρα» που πρέπει να κλείσουν

Εποπτεία του Bitcoin ζητά η Λαγκάρντ

Tην εποπτεία του Βitcoin σε παγκόσμιο επίπεδο αξίωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για «ξέπλυμα» χρήματος.

«Το Βitcoin είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό στοιχείο ενεργητικού, με το οποίο γίνονται κάποιες περίεργες δραστηριότητες, όπως το “ξέπλυμα” χρήματος» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Reuters.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει καταστεί πόλος έλξης για χιλιάδες επενδυτές διεθνώς, ενώ το τελευταίο διάστημα σ’ αυτό έχουν επενδύσει από θεσμικά funds έως και μεγάλες εταιρείες.

Η ανωνυμία και η αδιαφάνεια, οι οποίες χαρακτηρίζουν τη φύση των συναλλαγών με Bitcoin, ωστόσο, έχουν προσελκύσει και ορισμένες παραβατικές συμπεριφορές, όπως το «ξέπλυμα» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

«Θα πρέπει να υπάρξει ρύθμιση. Εάν υπάρξει κάποιο “παράθυρο”, τότε αυτό το “παράθυρο” θα χρησιμοποιηθεί» τόνισε, σ’ αυτό το πλαίσιο, η επικεφαλής της ΕΚΤ.

Αντίστοιχη έκκληση για ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχουν απευθύνει κι άλλες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, επιδιώκοντας να κλείσουν τα όποια «κενά».

Πρόσφατα, η αξία του Bitcoin έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ των 42.000 δολαρίων, καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό ράλι στις αρχές του 2021. Ωστόσο, η ανοδική κίνηση δεν είχε διάρκεια, καθώς σήμερα υποχωρεί στα 32.000 δολάρια.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News