Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 15:48
BUSINESS & FINANCE

IPO για τα φορτηγά εξετάζει η Daimler

Ο κλάδος παράγει το 1/5 των εσόδων

IPO για τα φορτηγά εξετάζει η Daimler

Σε Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) για τον κλάδο των φορτηγών φαίνεται ότι προχωρά η Daimler AG, κατασκευάστρια εταιρεία των πολυτελών οχημάτων Mercedes – Benz.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός της ημέρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει εξαγοράσει την ελληνική εταιρεία Taxibeat, εξετάζει το ενδεχόμενο διάθεσης ενός μέρους των μετοχών της μονάδας φορτηγών μέσω IPO.

Εφόσον, το σχετικό project λάβει το πράσινο φως, τότε η είσοδος στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αναμένεται στο β’ εξάμηνο του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σταθερά, ο κλάδος των φορτηγών αποφέρει πάνω από το 20% των συνολικών εσόδων του Ομίλου. Μόνο το 2019, συγκεκριμένα, τα έσοδα ξεπέρασαν τα 40 δισ. ευρώ, πουλώντας 488.521 οχήματα.

Ο κλάδος διαθέτει συνολικά έξι brands: Mercedes-Benz, Freightliner, Western Star, FUSO, BharatBenz και Thomas Bult, με συνολικά αξία, η οποία αποτιμάται από 29 έως 35 δισ. ευρώ.

Πάντως, η Daimler έχει απορρίψει το ενδεχόμενο διάθεσης όλων των μετοχών, προτιμώντας να αξιοποιήσει ένα μικρό μέρος του μετοχικού κεφαλαίου.

Το 2019, η μονάδα φορτηγών της Volkswagen, Traton SE, εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καταφέρνοντας να αυξήσει σημαντικά την κεφαλαιοποίησή της, η οποία σήμερα κυμαίνεται σε 11,6 δισ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News