Business & Finance Σάββατο 30/01/2021, 10:58
BUSINESS & FINANCE

Χρ. Σταϊκούρας: Στο μισό δισ. το κόστος των νέων μέτρων

Χρ. Σταϊκούρας: Στο μισό δισ. το κόστος των νέων μέτρων

Περίπου 500 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση αναμένεται να κοστίσουν στην οικονομία τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που πλήττονται από την πανδημία, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «το 2020 δόθηκαν συνολικά 24 δισ. ευρώ ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2021 δόθηκε συνολικά 1 δις ευρώ μέσω προγραμμάτων και βοηθημάτων, όπως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή και το επίδομα θέρμανσης».

Σχετικά με το ζήτημα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε, μιλώντας στον ANT1, ότι η πρόσφατη αναθεώρηση από την Κομισιόν του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων διευκολύνει τα κράτη-μέλη, ώστε μέρος των ποσών που έχουν λάβει οι δικαιούχοι μέσω του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να γίνει μη επιστρεπτέο.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι αυτό εξαρτάται από τις υπάρχουσες δημοσιονομικές δυνατότητες.

«Στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 δικαιούχοι είναι οι μισοί από όσους υπέβαλλαν αίτηση, διότι οι υπόλοιποι είχαν αύξηση τζίρου τους τελευταίους μήνες του 2020 έναντι του ίδιου διαστήματος του 2019», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. 

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News