Business & Finance Πέμπτη 28/01/2021, 15:03
ΝΤΜΙΤΡΙ ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ θα κοστίζει η διαμονή μίας εβδομάδας στο Σκορπιό, όπως αποκάλυψε στο Business Insider ο σύμβουλος του δισεκατομμυριούχου Ρώσου ιδιοκτήτη του νησιού, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. 

«Όταν η οικογένεια Ριμπολόβλεφ αγόρασε το νησί, ήταν ξεκάθαρο ότι θα χρειαζόταν μία τουλάχιστον ριζική ανακαίνιση», είπε ο σύμβουλος του επιχειρηματία, Σεργκέι Τσερνίτσιν  στο αμερικανικό σάιτ. Υπενθυμίζεται ότι ο Ριμπολόβλεφ είχε πληρώσει 153 εκατ. δολάρια το 2013 για να αγοράσει το Σκορπιό από την εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά. 

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό-1
Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (φωτ.: AP)

 

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο ίδιος ο Ωνάσης είχε πληρώσει 3,5 εκατ. δραχμές για να αποκτήσει το Σκορπιό το 1963, χρήματα που σήμερα υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχούσαν σε 12.500 δολάρια.

Το σχέδιο της οικογένειας για τη δημιουργία τουριστικού θερέτρου, που πρόσφατα έλαβε και το πράσινο φως από τις ελληνικές αρχές, μιλά για ένα project προϋπολογισμού ύψους 165 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει ξενοδοχείο, σπα, βίλες, αθλητικές εγκαταστάσεις, φάρμα, ελικοδρόμιο και επέκταση του λιμανιού, ώστε να φιλοξενεί μεγάλα σκάφη.

Κάποιες προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν ήδη από τις αρχές του 2020, ενώ το project αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024, εκτιμά ο Τσερνίτσιν. 

Αυτή τη στιγμή, η οικογένεια διαμένει στο σκάφος της όταν επισκέπτεται το νησί, ενώ με την ολοκλήρωση του project, θα χρησιμοποιεί το θέρετρο για κάποιες μέρες και θα το νοικιάζει για τον υπόλοιπο καιρό. 

Ολόκληρο το συγκρότημα θα νοικιάζεται με μίνιμουμ διαμονής τη μία εβδομάδα. Παρότι ο Τσερνίτσιν εξηγεί ότι οι όποιες συζητήσεις για τις τιμές ενοικίασης είναι ακόμα αρκετά πρώιμες, εντούτοις εκτιμά ότι η διαμονή μίας εβδομάδας θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ (1,2 εκατ. δολάρια). 

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό-2
φωτογραφία του νησιού το 1979 (φωτ.: AP)

 

Ο Ριμπολόβλεφ, που διαμένει μόνιμα σε ένα ρετιρέ με θέα τη θάλασσα στο Μόντε Κάρλο, είναι γνωστός για τις επενδύσεις του στο real estate. Εκτός από το Σκορπιό και το σπίτι του στο Μονακό, έχει επίσης ακίνητα στη Νέα Υόρκη και το Παλμ Μπιτς. Το 2008 αγόρασε ένα οικόπεδο στο Παλμ Μπιτς από τον Ντόναλντ Τραμπ, με τα 95 εκατ. δολάρια που πλήρωσε να αποτελούν ρεκόρ για την τοπική αγορά του real estate τότε. 

Και το 2011 αγόρασε για την κόρη του, Εκατερίνα, ένα ρετιρέ στο πολυτελές κτίριο 15 Central Park West του Μανχάταν αντί 88 εκατ. δολαρίων. 

Πόσο θα κοστίζει μία εβδομάδα στο Σκορπιό-3
η είσοδος του 15 Central Park West (φωτ.: AP)

 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News