Business & Finance Σάββατο 16/01/2021, 11:11
BUSINESS & FINANCE

Επένδυση στον Σκορπιό: Τα οφέλη στα οποία προσβλέπει η τοπική κοινωνία

Τοπικοί παράγοντες βλέπουν την περιοχή τους να μπαίνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Επένδυση στον Σκορπιό: Τα οφέλη στα οποία προσβλέπει η τοπική κοινωνία

Ελπίδες για ώθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας έχει γεννήσει η έγκριση της επένδυσης ύψους 165 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τουριστικής μονάδας στον Σκορπιό. 

Όπως έγραψε πρόσφατα το moneyreview.gr το έργο για τη δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων στο νησί που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση, αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 130 νέες θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του. Μεταξύ άλλων η επένδυση θα περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα, με σουίτες και επαύλεις, αθλητικές εγκαταστάσεις, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο, τεχνητή λίμνη και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων. 

Η τοπική κοινωνία προσδοκά πως με το αστέρι του Σκορπιού θα ανατείλει και πάλι, ακόμη πιο λαμπερό, καθώς θα είναι το πρώτο ιδιωτικό νησί στην Ελλάδας και ένα από τα λίγα στη Μεσόγειο, που θα απευθύνεται σε κροίσους, σε μεγιστάνες, σε εκείνους που πληρώνουν μια υπερπολυτελή ιδιωτικότητα, για την αναψυχή ή τις διακοπές τους.

«Ήδη, η τοπική κοινωνία έχει ξεκινήσει να εισπράττει», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας, εκτιμώντας πως η ανάπτυξη του Σκορπιού δίνει ώθηση στο καταπράσινο γραφικό Μεγανήσι αλλά και την Λευκάδα. «Η περιοχή μας, θα γίνει διεθνής πόλος έλξης. Θα δεχτεί τουρίστες υψηλού επιπέδου. Θα τονώσει την τοπική οικονομία, κάτι που άρχισε να φαίνεται, καθώς δεν είναι λίγοι, εκείνοι που απασχολούνται τόσο ως μόνιμο προσωπικό, όσο και στα συνεργεία της επένδυσης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως ο Σκορπιός διοικητικά ανήκει στον δήμο Μεγανησίου και από την πρώτη στιγμή, ο Ρώσος επιχειρηματίας έδειξε το ενδιαφέρον του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού υπάρχει επικοινωνία με εκπροσώπους της εταιρείας, η οποία έχει κάνει «αξιόλογες ευεργεσίες» στον δήμο: «Μας έχει δώσει, ένα αγροτικό αυτοκίνητο, ένα φορτηγάκι, ένα πυροσβεστικό όχημα. Βοήθησε για την επισκευή του ταχύπλοου που έχει ο δήμος για τη μεταφορά ασθενών, μας δώρισε τη μηχανή του».

Ο κ. Δάγλας βλέπει την επόμενη μέρα με θετικό πρόσημο για την κοινωνία, καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά και για τον δήμο γιατί από την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η επένδυση στον Σκορπιό, θα είναι φιλική προς το περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, αλλά και με σεβασμό στο μύθο του Ωνάση. Τα υπάρχοντα κτήρια, συντηρούνται και ανακατασκευάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των υψηλών επιπέδου φιλοξενούμενων. Στην παρούσα φάση, στον Σκορπιό ολοκληρώνονται χωματουργικές εργασίες, παρεμβάσεις σε δρόμους και σε διάφορες εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί, πως η εταιρεία χρησιμοποιεί συνεργεία, εργάτες και τεχνίτες από την περιοχή, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μεγανησίου.

«Η περιοχή θα γίνει το ελληνικό Μόντε Κάρλο»

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων η επιχειρηματίας τουρισμού, Αργυρή Κατωπόδη επισήμανε ότι η επένδυση έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι καλοδεχούμενη προς όφελος του τόπου και της κοινωνίας. Σέβονται την ιστορία του νησιού, το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία» παρατήρησε.

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση πως όταν ολοκληρωθεί το έργο θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, «και επιτέλους η Λευκάδα και το Μεγανήσι, θα μπουν δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη». Η διαφήμιση θα είναι τεράστια, ανέφερε. Συμπλήρωσε ακόμη πως έχει αρχίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στη γύρω περιοχή, τόσο στα νησιά, όσο και στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. «Θέλω να πιστεύω, ότι τα επόμενα χρόνια με επίκεντρο το Σκορπιό, η περιοχή θα γίνει το ελληνικό Μόντε Κάρλο».

«Η υπογραφή της ΚΥΑ, στις 31.12.20 έδωσε το πράσινο φως για την μεγάλη αυτή επένδυση, και αναμένουμε με ενδιαφέρον την ολοκλήρωσή της» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλμπος Καλός.

«Καλωσορίζουμε την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου “Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας”, από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη νήσο Σκορπιός» δήλωσε ο κ. Καλός, προσθέτοντας ότι ο Σκορπιός, πρόκειται να αναβαθμίσει το επίπεδο υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον VIP τουρισμό, θα ενισχύσει την οικονομία της περιοχής και της χώρας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά τη λειτουργία του, αλλά και θα ισχυροποιήσει την θέση της Λευκάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News